Tuesday 30 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ή ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Συνέλευση του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίασή της αριθμ. 529/13-12-2023 αποφάσισε να προσκαλέσει στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την προκήρυξη μιας (1) κενής θέσης καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή ή επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Πολιτική Επικοινωνία».

Συνοπτική περιγραφή του γνωστικού αντικειμένου

Το γνωστικό αντικείμενο συνιστά τη διακλαδική τομή των επιστημών της Επικοινωνίας και της Πολιτικής που αφορά την αξιοποίηση από μέρους των ποικιλόμορφων πολιτικών δρώντων (εθνικοί και διεθνικοί θεσμοί διακυβέρνησης, κόμματα, πολιτικοί, ΜΚΟ, κινήματα) των διαφόρων ειδών και μέσων επικοινωνίας προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και τις πολιτικές διαδικασίες σε τοπικό, εθνικό ή υπερεθνικό επίπεδο. Συνδυάζοντας τη θεωρία της επικοινωνίας και των μέσων, τις επιστήμες της πολιτικής και της πολιτικής κοινωνιολογίας, καθώς και ποιοτικές και ποσοτικές μεθόδους έρευνας και ανάλυσης, το γνωστικό αντικείμενο εστιάζει στην αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτικών δρώντων, μέσων επικοινωνίας και πολιτών, και τη συστηματική εξέταση των μορφών, στρατηγικών, τεχνικών πειθούς, επιδράσεων και ηθικής της πολιτικής επικοινωνίας.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα προσόντα για τις βαθμίδες του αναπληρωτή ή του επίκουρου καθηγητή (βλ. άρθρ. 143, Ν. 4957/2022), καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (στο: info@jour.auth.gr ) την εκδήλωση ενδιαφέροντος,  μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024, συνοδευόμενη από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

Η παρούσα πρόσκληση αποσκοπεί αποκλειστικά στη διερεύνηση πιθανών υποψηφίων και της συνάφειάς τους με το ανωτέρω γνωστικό αντικείμενο και δεν συνεπάγεται ουδεμία δέσμευση από την πλευρά του Τμήματος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Χρήστος Φραγκονικολόπουλος
Καθηγητής