Friday 29 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Κατατακτήριες Εξετάσεις Ακαδημαϊκού Έτους 2023-2024

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Κατατακτήριες Εξετάσεις του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, από την Τετάρτη 01 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο e-mail: info@jour.auth.gr.

Το ποσοστό των κατατασσόμενων στο Τμήμα καθορίσθηκε σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους, για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ. για κατάταξη στο 1ο εξάμηνο σπουδών.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται:

  • Αίτηση.
  • Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών.
  • Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού, συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου των σπουδών τους από τον ΔΟΑΤΑΠ εάν είναι διαθέσιμη.
    Σε διαφορετική περίπτωση ισχύει η παρ. 4 του του άρθρου 304 του ν.4957/2022 (Α΄141) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 36 του ν.5029/2023 (55 Α΄) που ακολουθεί «4. Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής και τα δημόσια ερευνητικά κέντρα που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, δεσμεύονται από τα Μητρώα του παρόντος, προκειμένου  τα αρμόδια ανά περίπτωση όργανά τους να διαπιστώσουν αν ένα ίδρυμα της αλλοδαπής ή ένας τύπος τίτλου ιδρύματος της αλλοδαπής είναι αναγνωρισμένα για […] ζ) της συμμετοχή σε κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή σε προγράμματα πρώτου κύκλου σπουδών.
    Το αρμόδιο όργανο του πανεπιστημίου ή ερευνητικού κέντρου, εφόσον ο τίτλος σπουδών συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του άρθρου 307, επιπροσθέτως των λοιπών δικαιολογητικών που καθορίζει, οφείλει να ζητήσει Βεβαίωση Τόπου Σπουδών, η οποία και αποστέλλεται από τον φορέα πραγματοποίησης των σπουδών ή τον φορέα εκπόνησης του ερευνητικού έργου. Αν ως τόπος σπουδών η μέρος αυτών βεβαιώνεται η Ελληνική Επικράτεια, ο τίτλος σπουδών δεν αναγνωρίζεται, εκτός αν το μέρος σπουδών που έγιναν στην ελληνική επικράτεια βρίσκεται σε δημόσιο Α.Ε.Ι.

Τα μαθήματα και η ύλη που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι (Απόφαση Συνέλευσης Τμήματος 508/8-3-2023), βρίσκονται ήδη αναρτημένα.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου 2023 και το πρόγραμμα εξετάσεων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος δέκα (10) ημέρες πριν την ημερομηνία εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος