Friday 26 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ) & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ) ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με χορήγηση υποτροφιών, με επιλογή, από τα έσοδα κληροδοτημάτων, κληρονομιών και δωρεών της διαχείρισης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε Έλληνες και Ελληνίδες τη ιθαγένεια ή τη καταγωγή, φοιτητές/-τριες και πτυχιούχους/-ες Ελληνικών ΑΕΙ, ηλικίας έως 36 ετών, ως εξής:

Α. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Α1. ακαδημαϊκού έτους 2021-22

  • κληροδότημα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΡΙΚΟΥΛΗ: για άπορους άρρενες φοιτητές Ιατρικών ή Πολυτεχνικών σχολών της Ελλάδας, καταγόμενους από το Δημοτικό Διαμέρισμα Πρα(γ)ματευτής Κυνουρίας, είτε από την Δημοτική Ενότητα Λεωνιδίου, είτε από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.
  • κληρονομία ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΗ: για Κυθήριους/-ες πρωτοετείς φοιτητές/-τριες, κατά τη βαθμολογική σειρά εισαγωγής τους, σε οποιαδήποτε Τμήμα/Σχολή, προτιμωμένων των εισαγομένων στις “Φυσικομαθηματικές Σχολές” (sic).
  • κληρονομία ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ: για φοιτητές/-τριες όλων των Σχολών και των Τμημάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καταγόμενους/-ες από το Δήμο Ανδρίτσαινας, κατά προτίμηση, ή από την Επαρχία Ολυμπίας ή τέλος από το Νομό Ηλείας.
  • κληρονομία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ Χας ΔΗΜ. ΚΡΙΕΖΗ: για φοιτητές/-τριες των Σχολών Φιλοσοφικής, Θεολογικής, Νομικής, όλων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καταγόμενους/-ες από τη Μακεδονία.
  • κληρονομία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ: για ομογενή φοιτητή/-τρια της Ελληνικής Φιλολογίας, της Φιλοσοφίας, της Θεολογίας, της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής, όλων των αντιστοίχων Τμημάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καταγόμενο/-η από την Κωνσταντινούπολη, και ελλείψει αυτού/-ής, για ομογενή ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής του/της.

Α2. ακαδημαϊκού έτους 2019-20

  • κληρονομία ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: για φοιτητές/-τριες ΑΕΙ, καταγόμενους/-ες από το Συρράκο Ιωαννίνων.

Β. ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ακ. έτους 2021-22

  • κληρονομία ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΗ: για μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στο Εξωτερικό ή την Ελλάδα, σε Κυθήριους/-ες πτυχιούχους/-ες οποιασδήποτε Σχολής Ελληνικού Πανεπιστημίου, με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον “Λίαν Καλώς”, προτιμωμένων των επιθυμούντων να μετεκπαιδευτούν στις Φυσικομαθηματικές επιστήμες.
  • κληρονομία ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: για άπορο/-η πτυχιούχο ΑΕΙ, καταγόμενο/-η από το Συρράκο Ιωαννίνων, για “ευρύτερες σπουδές στην Αλλοδαπή” (sic).
  • Δωρεά Οικογενείας Α. Αργυριάδη εις μνήμη Πρύτανη Άλκη Αργυριάδη: για άπορο/-η αριστούχο/-α πτυχιούχο των Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Θράκης, για νομικές μεταπτυχιακές σπουδές (Master) σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας ή Γαλλίας, στον κλάδο του Ασφαλιστικού, Εμπορικού ή Ναυτικού Δικαίου.

Η αίτηση, με τα απαιτούμενα κατά κληροδότημα/κληρονομία/δωρεά δικαιολογητικά, υποβάλλεται

Α. για τις υποτροφίες προπτυχιακών σπουδών: έως τις 7 Απριλίου 2023

Β. για τις υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών: έως τις 28 Απριλίου 2023