Tuesday 19 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 2021: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Καναλιού της Βουλής των Ελλήνων με τμήματα των ελληνικών Πανεπιστημίων προκηρύσσεται ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρακτική άσκηση δύο (2) φοιτητών/τριών του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ., από το 7ο εξάμηνο σπουδών και άνω, για την παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (15 λεπτών), με κεντρικό θέμα τα 200 χρόνια από το 1821, σε συνεργασία με φοιτητές/τριες Ιστορικών τμημάτων.

Η έδρα της πρακτικής είναι η Θεσσαλονίκη και η διάρκειά της είναι 6 μήνες (Απρίλιος 2021 έως Σεπτέμβριος 2021), ενώ οι παραγωγές θα προβληθούν στο Κανάλι της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2021. Επιπλέον, οι φοιτητές/τριες θα συμμετάσχουν σε τρίμηνο υποχρεωτικό σεμινάριο/εργαστήριο με θέμα την παραγωγή ντοκιμαντέρ και θα βαθμολογηθούν για το μάθημα επιλογής «Πρακτική Άσκηση».

Οι φοιτητές/ριες υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εξάμηνης διάρκειας με τη Βουλή των Ελλήνων, με επιδότηση (σχεδόν) 400 ευρώ μηνιαίως και είναι ασφαλισμένοι/ες. Όσο διαρκούν οι συμβάσεις πρέπει να διατηρείται η φοιτητική ιδιότητα και συνεπώς, εφόσον οι συμβάσεις υπογραφούν τον Απρίλιο, οι φοιτητές/ριες ΔΕΝ μπορούν να ορκιστούν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου 2021.

Η επιλογή θα γίνει βάσει τεκμηριωμένων γνώσεων στην οπτικοακουστική  παραγωγή που θα προκύπτει από τη συμμετοχή σε αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος, αλλά και από άλλες οπτικοακουστικές παραγωγές που έχουν ολοκληρωθεί από τους φοιτητές/τριες. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να γνωρίζουν χρήση κάμερας και μικροφώνων καθώς και μοντάζ. Επιπλέον προϋπόθεση είναι να μην έχουν συμμετάσχει ή να έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης άλλων φορέων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να στείλουν με email, με θέμα «Πρακτική στο Κανάλι της Βουλής», στην κ. Ελισάβετ Τζίνα Γεωργιάδου egeorgiadou@jour.auth.gr έως την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021: α) ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα όπου θα αναφέρονται τα συναφή μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει μαζί με την αντίστοιχη βαθμολογία, καθώς και τα link για τις οπτικοακουστικές παραγωγές που έχουν ολοκληρώσει και β) αναλυτική βαθμολογία.