Thursday 9 May 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Προκήρυξη θέσεων υποψήφιων διδακτόρων

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών  του ΑΠΘ, καλεί όσους/ες ενδιαφέρονται να εκπονήσουν Διδακτορική Διατριβή στα παρακάτω Θεματικά Πεδία Έρευνας, τα οποία εντάσσονται στα ερευνητικά ενδιαφέροντα των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, να υποβάλλουν αίτηση.

Θεματικά Πεδία ΈρευναςΔιαθεσιμότητα ΘέσεωνΜέλος ΔΕΠ
Οργάνωση & Διοίκηση Οργανισμών Επικοινωνίας (Media Management)           1Παρασκευή Δεκούλου
Πολιτιστικό Μάρκετινγκ           1Παρασκευή Δεκούλου

Προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής:

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχουν οι κάτοχοι διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ομοταγούς Ιδρύματος της αλλοδαπής, από το Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής και το Εθνικό Μητρώο Τύπου Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής .

Είναι κάτοχοι τίτλου που αποδεικνύει τη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας σε επίπεδο Γ2.

Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ (Βασ. Ηρακλείου 12, 4ος ορ. ΤΚ 54625) από 1-9-2023 έως 29-9-2023.

  1. Αίτηση/Πρόταση εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στην οποία να αναγράφεται η επιστημονική περιοχή για την οποία ενδιαφέρονται, η προτεινόμενη γλώσσα της διδακτορικής διατριβής, ελληνική ή αγγλική, η συνοπτική περιγραφή του θέματος, οι βασικοί άξονες του θέματος, σύντομη τεκμηρίωση του θέματος και σχετική βιβλιογραφία.
  2. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο να δίνονται αναλυτικά στοιχεία για τις σπουδές και   τη λοιπή επιστημονική τους δραστηριότητα (διδακτική, ερευνητική, συγγραφική).
  3. Αντίγραφο βασικού πτυχίου συνοδευόμενο από πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας. Αν αποκτήθηκε στην αλλοδαπή πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 304 του Ν 4951/2022 (επισυνάπτεται).
  4. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος συνοδευόμενο από πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας. Αν αποκτήθηκε στην αλλοδαπή πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 304 του Ν 4951/2022 (επισυνάπτεται).
  5. Πιστοποιητικό επάρκειας της αγγλικής γλώσσας (σε επίπεδο Γ2). Αποδεικτικά επάρκειας σε γλώσσες πέραν της αγγλικής, θα συνεκτιμώνται κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων.
  6. Δύο (2) συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ (εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα να είχε διδάξει τον υποψήφιο στο μεταπτυχιακό στάδιο των σπουδών του).
  7. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  8. Δύο φωτογραφίες (μεγέθους ΑΤ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ (Βασ. Ηρακλείου 12, ΤΚ 54625, τηλ. 2310 992063, email kskoufa@jour.auth.gr) ή στην ιστοσελίδα του Τμήματος.