Tuesday 19 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Έναρξη δηλώσεων – διανομής διδακτικών συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2021-2022

Σχετικά με τις δηλώσεις διδακτικών συγγραμμάτων και τη διανομή τους στους φοιτητές για το
χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, σύμφωνα με το έγγραφο (https://eudoxus.gr/files/Dianomi_Xeimerinou_2021-22.pdf) του Υπουργείου Παιδείας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  • Οι δηλώσεις διδακτικών συγγραμμάτων από τους φοιτητές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021. Επισημαίνεται ότι εφόσον η Γραμματεία του Τμήματος έχει ορίσει μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ή προγενέστερη ημερομηνία λήξης δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων, θα ισχύσει αυτή. Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η υποβολή αιτήσεων προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων μέσω του συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» από τις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α.
  • Αντίστοιχα η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022. Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία παράδοσης από τους εκδοτικούς οίκους των παραγγελθέντων από τις βιβλιοθήκες διδακτικών συγγραμμάτων.

Δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή εταιρείας
ταχυμεταφοράς που προβλέπεται στην παρ.5 του Άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 125766/Ζ1/28.07.2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2433), σημειώνεται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός, δε θα είναι προσωρινά εφικτή η αποστολή συγγραμμάτων μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς. Στις περιπτώσεις συγγραμμάτων για τις οποίες δεν έχει οριστεί σημείο διανομής εντός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία εδρεύει το Τμήμα των ενδιαφερόμενων φοιτητών, τα συγγράμματα αυτά θα εμφανίζονται διαθέσιμα προς επιλογή από τους φοιτητές επισημαίνοντας ωστόσο με σχετικό ενημερωτικό μήνυμα ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην αποστολή τους. Η αποστολή των εν λόγω συγγραμμάτων θα μπορέσει να δρομολογηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Μέχρι να επιλεγεί εταιρεία ταχυμεταφοράς και εντός της περιόδου δηλώσεων συγγραμμάτων, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τη δήλωσή τους, ώστε να παραλάβουν κάποιο άλλο άμεσα διαθέσιμο σύγγραμμα.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx).