Ανακοίνωση στο μάθημα ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Καλημέρες με δύναμη και αισιοδοξία!

Στόχος να καταφέρουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε και τον άλλο.

Επίσης, ως έγκλειστοι, θέλουμε δεν θέλουμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να καταλάβουμε ότι για να είμαστε καλά όλοι, πρέπει και το οικοσύστημά μας να είναι υγιές.

Μέσα στη περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την καταιγιστική ακολουθία τραγικών πληροφοριών, το μάθημα μας έχοντας  αντικείμενο την ψυχαγωγία φαντάζει ουτοπικό. Ωστόσο η συμβολή της ψυχαγωγίας σε εποχές οποιασδήποτε κρίσης είναι καθοριστική! Τι θα λέγατε, λοιπόν να ξορκίσουμε το κακό με έναν δικό μας τρόπο; Σας στέλνω 2 projects  που θα αντικαταστήσουν τις υπόλοιπες 2 εργασίες που σας έχουν δοθεί και θα σας βοηθήσουν να προβληματιστείτε παραγωγικά:

1/  Εντοπίστε τις ψυχαγωγικές εκπομπές που διατηρούνται στην ελληνική τηλεόραση, αυτή την χρονική περίοδο, έστω και με μη τακτική/ προγραμματισμένη προβολή. Tι παρατηρείτε; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν να είναι στον τηλεοπτικό αέρα; Περιγράψτε και σχολιάστε.

2/ Με ποιο τρόπο  και ποια κριτήρια θα σχεδιάζατε μια ψυχαγωγική εκπομπή σε καιρό κοινωνικής κρίσης; (σχεδιάστε την)

Αγαπητοί μου φίλοι, καθώς σας έχω δώσει όλη την ύλη του μαθήματος από την πρώτη στιγμή και άρα έχετε πρόσβασή σε αυτήν όποια στιγμή το θέλετε, δεδομένης της θεωρητικής δομής του και του μεγάλου αριθμού του ακροατηρίου, προτείνω να επικοινωνούμε Τρίτη στις 10 το πρωί μέσω Google Hangout (VassilikiBanou@gmail.com) προκειμένου να λύσουμε απορίες και να ανταλλάξουμε σκέψεις με κάθε ομάδα που το επιθυμεί, σχετικά πάντα με τα δυο παραπάνω projects.

Όσοι δεν επιθυμούν να δουλέψουν με τα νέα αυτά projects και προτιμούν ή έχουν ξεκινήσει ήδη τις άλλες εργασίες, μπορούν να το κάνουν. Στη περίπτωση αυτή ισχύει και πάλι η δυνατότητα επικοινωνίας μας.

Άρα ρίχνοντας μια ματιά στην ύλη του μαθήματος, μου μεταφέρετε τυχόν απορίες και συζητάμε  ανά ομάδα τα των εργασιών/ νέων projects.

Υπολογίστε την παρουσίαση (αν τα καταφέρουμε ηλεκτρονικά  και ισχύουν ακόμα τα μέτρα) ή αποστολή των projects/ εργασιών μέσα στον Μάιο. Θα δούμε. Όμως ξεκινήστε από τώρα για να μπορούμε να επικοινωνούμε κάθε Τρίτη, λίγοι λίγοι.
Για την επικοινωνία μας την Τρίτη το πρωί, παρακαλώ όποιες ομάδες θέλουν να μιλήσουμε μέσω hangout να μου στείλουν μέχρι την Κυριακή τα mail τους  ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ  για να το δουν όλοι και φυσικά για να τους προσκαλέσω. Παρακαλώ, μία μία ομάδα.

Σας φιλώ και σας ευχαριστώ!
Να προσέχετε!

Η Διδάσκουσα
Μπάνου Βασιλική

Y.Γ.1 Παρακαλώ να χρησιμοποιείτε μόνο τον ιδρυματικό μου λογαριασμό για τα mail σας( banou@jour,auth.gr)
ΥΓ.2 Βεβαιωθείτε ΟΛΟΙ ότι έχετε ήδη παραδώσει την πρώτη σας εργασία, η οποία θα μετρήσει κανονικά για την βαθμολογία σας!