Friday 26 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Πρόσκληση Υποβολής Υποψηφιοτήτων για Εισαγωγή και Φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνία» Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί σε υποβολή υποψηφιοτήτων για την εισαγωγή και φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνία».

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) ‘ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ’ ιδρύθηκε με το ΦΕΚ Β’ 4044/17.09.2018 και διέπεται από τις διατάξεις του Ν.4485/17 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.4009/11 και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΠΜΣ, όπως ισχύει μετά την έγκριση του από τη Σύγκλητο Ειδικής Σύνθεσης (συνεδρίαση 2958/12 και 13-4-2018).

Συνολικά, το ΠΜΣ ‘ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ’ παρέχει τρεις διαφορετικές ειδικεύσεις: α) Πολιτική Επικοινωνία, β) Πολιτιστική Διαχείριση και Επικοινωνία και γ) Εκστρατείες Επικοινωνίας και Έρευνας Κοινού. Κάθε ακαδημαϊκό έτος παρέχονται, εναλλάξ, δύο από τις συνολικά τρεις εναλλακτικές ειδικεύσεις. Έτσι, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2010 προκηρύσσονται οι εξής δύο ειδικεύσεις:

  1. Πολιτιστική Διαχείριση και Επικοινωνία και
  2. Εκστρατείες Επικοινωνίας και Έρευνες Κοινού.

Στο ΠΜΣ «Επικοινωνία» γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του Α΄ κύκλου σπουδών Σχολών ή Τμημάτων Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Δημοσιογραφίας, Πολιτικών Επιστημών, Δημόσιας Διοίκησης, Διεθνών Σπουδών, Οικονομικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ψυχολογίας, Νομικής, Φιλοσοφικής, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Θεολογίας, Επιστημών της Αγωγής, Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας, Αρχιτεκτονικής, Καλών Τεχνών, Θεατρικών, Μουσικών ή Κινηματογραφικών Σπουδών, από ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι άλλων συναφών Τμημάτων ΑΕΙ ή Σχολών Ανώτατης Παιδείας της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.

Ακόμη, δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έχουν και φοιτήτριες/-τές οι οποίες/-οι καθίστανται πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ κατά την περίοδο Ιουνίου 2019. Για τη συμμετοχή των φοιτητριών/-ών αυτών, απαιτείται πιστοποιητικό από τη Γραμματεία του Τμήματός τους από το οποίο να προκύπτει ότι περάτωσαν τις σπουδές τους κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου 2019. Η εγγραφή, εφόσον επιλεγούν, θα οριστικοποιηθεί με την έγκαιρη εντός προθεσμίας προσκόμιση του αντίστοιχου πτυχίου.

Δείτε την πρόσκληση.

Κατεβάστε την αίτηση.

Ύλη συνέντευξης 2019-2020 (Επικαιροποιημένη)

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Προγράματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επικοινωνία.