Thursday 28 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Global Study Award Scholarship

Σας ενημερώνουμε ότι η εκπαιδευτική πύλη www.studyportals.eu το Βρετανικό Συμβούλιο και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός International Student Identity Card (ISIC) ανακοίνωσαν το από κοινού πρόγραμμα υποτροφιών Global Study Awards.

Το πρόγραμμα αφορά στη χορήγηση υποτροφίας ύψους έως 10.000 αγγλικών λιρών για την κάλυψη των διδάκτρων φοίτησης σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο εκτός της χώρας προέλευσης του/της υποψηφίου και για οποιοδήποτε επίπεδο και κλάδο σπουδών. Η υποτροφία καταβάλλεται απευθείας στο Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι σπουδές. Mόνο στην περίπτωση που τα δίδακτρα είναι χαμηλότερα του ανώτατου χρηματικού ορίου, μπορεί το υπόλοιπο να καταβληθεί στον/στην υπότροφο ως δαπάνη ημερήσιας διαβίωσης, συνολικής διάρκειας 52 εβδομάδων.

Προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης είναι ο/η υποψήφιος/α α) να είναι άνω των 18 ετών, β) να έχει συμμετέχει σε εξετάσεις IELTS σε εξεταστικό κέντρο του Βρετανικού Συμβουλίου τα τελευταία 2 χρόνια πριν την προθεσμία υποβολής αίτησης, γ) να έχει ενεργή διεθνή φοιτητική κάρτα ISIC ή IYTC κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης και δ) να αποδέχεται τους όρους του διαγωνισμού (βλέπε σχετικό συνημμένο Terms and Conditions), που αφορούν ειδικότερα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του (σύμφωνα με το ολλανδικό δίκαιο προστασίας δεδομένων), σε όποιες προωθητικές ενέργειες σχετικές με την υποτροφία, και στην ενεργή εμπλοκή του στα κοινωνικά δίκτα των 3 χορηγών.

Οι υποψηφιότητες κρίνονται από επιτροπή εκπροσώπων των 3 χορηγών και οι επικρατέστεροι/ες θα κληθούν για συνέντευξη. Οι χορηγοί διατηρούν το δικαίωμα να αποσύρουν την υποτροφία, οποτεδήποτε θεωρήσουν ότι οι υπότροφοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους ή να αποσύρουν/τροποποιήσουν το διαγωνισμό (βλέπε Terms and Conditions). Η αποδοχή των υποτρόφων από ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης εκτός της χώρας καταγωγής τους αποτελεί δική τους υποχρέωση. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται μετά την πάροδο 3 μηνών από την καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε 2 γύρους:
– 15 Αυγούστου – 30 Νοεμβρίου 2015 (4 θέσεις)
– 15 Ιανουαρίου – 30 Ιουνίου 2016 (5 θέσεις)

Όλες οι σχετικές πληροφορίες και η πλατφόρμα αίτησης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα http://goo.gl/95xkM3

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο email: dora@studyportals.eu

The Global Study Awards Terms and Conditions

ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Π.Θ.