Saturday 27 July 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Ανακοίνωση για συμμετοχή στην Επιμορφωτική Ομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος European School Radio

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ μέσω του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών ΜΜΕ συμμετέχει από το 2017-18 στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio- Παραγωγή Δημοσιογραφικής Εκπομπής”, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. (Σίνδος), την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας- Θράκης και την Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας EUROPEAN SCHOOL RADIO, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ”. Φέτος, το πρόγραμμα λειτουργεί ξανά αναμένοντας να υποδεχτεί σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας από όλη την Ελλάδα, ανανεώνοντας παράλληλα την επιμορφωτική ομάδα του.

Το πρόγραμμα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στη Σίνδο. Διαρκεί τρεις ώρες, πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και υποδέχεται ένα σχολείο κάθε φορά, ώστε να λάβουν μέρος οι μαθητές/τριες σε δύο παράλληλα εργαστήρια και να κάνουν την παραγωγή μίας ώρας εκπομπής ζωντανά στο European School Radio μέσα από το στούντιο ραδιοφώνου.

Η Επιμορφωτική Ομάδα με τους δημοσιογράφους, φοιτητές/τριες του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ αλλά και τους Δημοσιογράφους- Μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, συνεργάζονται με τα σχολεία πριν την εκπαιδευτική επίσκεψη του 3ωρου προγράμματος για να ενημερωθούν για τον τρόπο προσέγγισης ανάπτυξης ραδιοφωνικού λόγου και να προετοιμαστεί κατάλληλα το περιεχόμενο της ραδιοφωνικής εκπομπής. Τέλος, την ημέρα της επίσκεψης του κάθε σχολείου, ένα μέλος της επιμορφωτικής ομάδας από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ αναλαμβάνει να υλοποιήσει μονόωρο εργαστήριο πριν την εκπομπή εμψυχώνοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες πριν τη διεξαγωγή της εκπομπής στο στούντιο. Παράλληλα, οι φοιτητές/τριες από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων συντονίζουν ένα μονόωρο εργαστήριο για τις βασικές γνώσεις παραγωγής και ζωντανής μετάδοσης μιας ραδιοφωνικής εκπομπής σχετικά με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού. Την 3η ώρα γίνεται ζωντανά από το στούντιο η ραδιοφωνική εκπομπή με την επίβλεψη της επιμορφωτικής ομάδας.

Εάν ακολουθείτε την κατεύθυνση Δημοσιογραφίας, σας ενδιαφέρει αρκετά η ραδιοφωνική δημοσιογραφία και θέλετε να συνεργαστείτε με τους Δημοσιογράφους- Μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε κι εσείς αυτό το ακαδημαϊκό έτος στην Επιμορφωτική Ομάδα που λειτουργεί εθελοντικά, δηλώνοντας συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1ZWzLXae_JHsBeII-I6Ftrds8hUe6pFiEttrAVseoJfCyGQ/viewform

Γεώργιος Καλλίρης
Υπεύθυνος Καθηγητής
Ευτυχία Τούλιου
Υπ. Διδάκτωρ