Thursday 9 May 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Podcast

Στα podcast του 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι διαθέσιμα για ακρόαση στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (https://www.filmfestival.gr/el/podcasts-tdf/nexus-podcast), καθώς και σε αναπάντεχα σημεία στους χώρους του Φεστιβάλ (Πράσινο Δωμάτιο, Αποθήκες Α, Γ και Δ, μεταξύ άλλων), για το δεκαήμερο 7-17 Μαρτίου, μέσω QR code, παρουσιάζονται και  δύο παραγωγές από μέλη του τμήματος:

1. Δημοσιογραφία χωρίς υπονοούμενα (Δημιουργός Τζίνα Γεωργιάδου, Έρευνα Τζίνα Γεωργιάδου & Χρύσα Κονταράκη), το οποίο διερευνά το χρονικό της αγωγής που ασκήθηκε από στέλεχος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Πουλημένη και το συνεργατικό μέσο Alterthess, που κάλυψαν τον αγώνα κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στο εξορυκτικό έργο στις Σκουριές, με το ισχυρισμό ότι παραβιάζεται ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/filmfestival/episodes/Journalism-Without-Innuendo-e2g1cac/a-ab00b3n

2. Πόντιος και έναν ομάτ (Δημιουργός Σοφία Ειρήνη Σοπιάδου), το οποίο διερευνά τη σημερινή ποντιακή ταυτότητα της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς των απογόνων των πόντιων προσφύγων.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/filmfestival/episodes/Does-a-Tradition-Fade-in-Time-e2g1dvj/a-ab00fb2

Καλή ακρόαση