Wednesday 24 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

11ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς Κύπρου οργανώνουν το 11ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία. Το πρόγραμμα υποστηρίζει και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Το Θερινό Σχολείο  θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς (φορέας υποδοχής) στα Κατύδατα Λευκωσίας της Κύπρου από Κυριακή 2 Ιουλίου έως Σάββατο 9 Ιουλίου 2023.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές και ημερίδες σε συνεργασία με φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Εκπαίδευσης, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 25 άτομα.

Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ τμημάτων ΑΕΙ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι καθώς και ειδικοί περιβαλλοντικοί  επιστήμονες.

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ καθώς και στην ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς. Με την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα διάρκειας επτά ημερών είναι συγχρηματοδοτούμενο και δεν απαιτούνται δίδακτρα ενώ καλύπτονται δωρεάν τα διαλλείματα/ καφέ. Επίσης καλύπτονται δωρεάν  μεσημεριανό, και  6  βραδινά γεύματα και το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών για τους Ελλαδίτες παρευρισκόμενους.

Τα έξοδα διαμονής είναι 20 Ε ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο. Οι επιλεχθέντες για το Θερινό Σχολείο θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης τους προς/από Λευκωσία.

Τα κριτήρια επιλογής στο Θερινό Σχολείο είναι: α) βαθμός πτυχίου, σε περίπτωση έλλειψης αυτού, αναλυτική βαθμολογία και β) δημοσιογραφική εμπειρία ή συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές.

Ημερομηνία λήξης της υποβολής του βιογραφικού, το οποίο επέχει θέση αιτήσεως, είναι η 30η Απριλίου 2023, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 1 Μαΐου του ιδίου έτους.

Για την αποστολή βιογραφικών και για πληροφορίες για διαμονή να αποτείνεστε στην κυρία Αγάθη Ζάγγουλου, Διοικητικό Λειτουργό του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς στο email,  summerschool.jour@gmail.com,  a.zaggoulou@atsastraining.com.cy και στο τηλέφωνο  00357-99374884, κάθε Τρίτη και Παρασκευή 14.30-15.30.