Thursday 25 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Υποτροφίες Ισραήλ: Σπουδές, Ερεύνα, Γλώσσα

Δείτε το έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. 190010/Ζ1/24.11.2015, που αφορά σε πρόγραμμα της κυβέρνησης του Ισραήλ, 2016, σχετικά με χορήγηση υποτροφιών για την πραγματοποίηση σπουδών διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους ή έρευνας (και μεταδιδακτορικής) ή για την παρακολούθηση θερινών μαθημάτων γλώσσας (Ulpan), διάρκειας 3-4 εβδομάδων, σε πολίτες χωρών με τις οποίες το Ισραήλ διατηρεί πολιτιστικές συμφωνίες.

Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να είναι τουλάχιστον πτυχιούχοι, ηλικίας έως 35 ετών, και να έχουν αποδεδειγμένη γνώση της αγγλικής ή εβραϊκής γλώσσας. Η υποτροφία περιλαμβάνει ολική ή μερική απαλλαγή από τα δίδακτρα, μηνιαίο επίδομα (για τις υποτροφίες σπουδών/έρευνας) και βασική ασφάλεια υγείας.

Η υποτροφία χορηγείται για σπουδές σε πανεπιστήμια εγκεκριμένα από το Ισραηλινό Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην αγγλική γλώσσα), ενώ η υποτροφία για τα προγράμματα γλώσσας το 2016 χορηγείται αποκλειστικά για το Ulpan του Πανεπιστημίου της Χάιφα. Προσοχή: η υποτροφία σπουδών μπορεί να μην καλύπτει πλήρως τα δίδακτρα – ειδικά στα αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα, και χορηγείται ΜΟΝΟ για 1 ακαδημαϊκό έτος (8 μήνες).

Για τους Έλληνες πολίτες, η αίτηση, στην αγγλική γλώσσα και σε 3 αντίτυπα, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υποβάλλεται στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα (Μαραθονοδρόμων 1, Παλαιό Ψυχικό, 154 52, υπόψιν Ακαδημαϊκού Τμήματος), έως τις 21 Δεκεμβρίου 2015.

Η ανακοίνωση του προγράμματος, καθώς και έντυπο αίτησης, βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα http://embassies.gov.il/athens/AboutIsrael/Science_Academia_scholarships/Pages/scholarships-to-Israel2016-2017.aspx

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Ισραηλινού ΥΠΕΞ http://mfa.gov.il/MFA/MFA-Archive/2003/Pages/Scholarships%20Offered%20by%20the%20Israeli%20Government%20to.aspx προκειμένου να βρούν την αίτηση και έντυπο οδηγιών για τη συμπλήρωσή της, καθώς και τη λίστα με τα εγκεκριμένα από το Ισραηλινό Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστήμια.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται είτε στο Ισραηλινό ΥΠΕΞ (email επικοινωνίας: scholarship@mfa.gov.il) είτε στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα (επικοινωνία: κα Tity Matsa, email: pr@athens.mfa.gov.il τηλ: 210 6705513)

ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Π.Θ.
Πληροφορίες: Ι. Κορπίδου
Τηλ: 2310 994168
email: dps@auth.gr