Wednesday 24 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή σε διεθνές συνέδριο, 3-5 Σεπτεμβρίου 2019

3-5 Σεπτεμβρίου 2019, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί την ετήσια διεθνή συνάντηση-θεσμό «Ζωντανών/Δυναμικών Εργαστηρίων» (Living Labs) του European Network of Living Labs (ENoLL), με την επωνυμία Openlivinglab Days Conference (https://openlivinglabdays.com).

Για ένα τριήμερο, κορυφαίοι ομιλητές και Living Labs από περισσότερες από 30 χώρες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά σε τομείς όπως είναι οι νέες τεχνολογίες, η υγεία, οι έξυπνες πόλεις, η γεωργία, η εκπαίδευση, η βιώσιμη ανάπτυξη, κ.α., θα μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε ένα «ζωντανό» ανοικτό οικοσύστημα καινοτομίας που τοποθετεί τους πολίτες και τις ανάγκες τους στο επίκεντρό του. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαλέξεις, εργαστήρια, παράλληλες δράσεις και διαδραστικές ξεναγήσεις σε όλη την πόλη, με στόχο να εξοικειωθούν με την κοινωνική καινοτομία και τις συμμετοχικές διαδικασίες, κατά τις οποίες δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, ερευνητές και πολίτες συνεργάζονται και συν-δημιουργούν πρωτότυπες λύσεις σε καθημερινά ζητήματα, μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον και σε πραγματικό χρόνο, προωθώντας τις αρχές της υπεύθυνης ανάπτυξης και καινοτομίας.

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πρωτοστατεί, καθώς την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει το Thessaloniki Active & Healthy Ageing Living Lab – Thess-AHALL του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ, με την υποστήριξη της Ερευνητικής Μονάδας URENIO Research Unit του ΑΠΘ και του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος (OKFN Greece). Το διεθνές αυτό γεγονός έχει επίσης την υποστήριξη των τοπικών αρχών, της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, σχετικών ΜΚΟ, καθώς και οργανισμών και φορέων από κάθε πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Εάν επιθυμείτε να γευτείτε από κοντά αυτή την μοναδική εμπειρία, σας περιμένουμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για εθελοντική συνεισφορά στην επικοινωνιακή μας ομάδα, από τις 20/06/2019 έως και τις 20/08/2019, στα παρακάτω emails: vmihop@gmail.com (Βασιλική Μιχοπούλου)  και mantziad@jour.auth.gr (Δέσποινα Μάντζιαρη).

Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν θα λάβουν free pass σε όλες τις διαλέξεις, εργαστήρια, δράσεις και social events της διοργάνωσης.