Tuesday 23 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Πρόγραμμα υποτροφιών McCain Institute – McCain Global Leaders

Το McCain Institute, με έδρα την Ουάσινγκτον, διοργανώνει από το 2014 το πρόγραμμα McCain Global Leaders, με στόχο την υποστήριξη νέων με ηγετικό χαρακτήρα από όλο τον κόσμο, ώστε να αντιμετωπίσουν μελλοντικές διεθνείς προκλήσεις.

Για το 2022 το πρόγραμμα συνίσταται σε 25 υποτροφίες για νέους που δραστηριοποιούνται ενεργά υπέρ της προώθησης της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 μηνών, διεξάγεται δια ζώσης και διαδικτυακά και αναζητά υπότροφους που θα ενσαρκώνουν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, την «κληρονομιά» του Γερουσιαστή John McCain, «υπηρετώντας έναν σκοπό μεγαλύτερο από τον εαυτό τους».

Προβλέπονται τέσσερις θεματικές, μία για κάθε γεωγραφική περιφέρεια (Αμερική, Ευρώπη και Ευρασία, Αφρική, Ασία και Ωκεανία), καθώς και συγκεκριμένες χώρες-στόχοι εντός κάθε περιφέρειας. Για την Ευρώπη/Ευρασία, στην οποία εντάσσεται η χώρα μας, αντιστοιχεί η θεματική της προάσπισης της δημοκρατίας μέσω της πρόληψης της παραπληροφόρησης και του εξτρεμισμού. Στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιφέρεια εκτός από τη χώρα μας, περιλαμβάνονται επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αρμενία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βόρεια Μακεδονία, η Ιταλία, η Ουκρανία, η Γεωργία, το Κόσσοβο, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ισπανία και η Σερβία.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι 25-40 ετών, να έχουν εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών στη θεματική που επικεντρώνεται το πρόγραμμα στην περιφέρειά τους και να είναι προσηλωμένοι στην υπηρέτηση ενός σκοπού ευρύτερου των στενών προσωπικών τους επιδιώξεων. Στην επιλογή των υποτρόφων θα ληφθούν υπόψη χαρακτηριστικά διαφορετικότητας σε σχέση με το φύλο, την εθνότητα, την αναπηρία, τις πολιτικές απόψεις, την οικονομική κατάσταση και εκπαίδευση. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2021.

Δείτε πληροφορίες για τις θεματικές του προγράμματος και τις χώρες-στόχους ανά γεωγραφική περιφέρεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή υποψηφιότητας μπορεί κανείς να επισκεφθεί τους παρακάτω συνδέσμους στον ιστότοπο του McCain Institute:

https://www.mccaininstitute.org/programs/leadership-programs/mccain-global-leaders/

https://www.mccaininstitute.org/wp-content/uploads/2021/10/MGL-Application.pdf