Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 2023: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Καναλιού της Βουλής των Ελλήνων με τμήματα των ελληνικών Πανεπιστημίων προκηρύσσεται ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρακτική άσκηση δύο (2) φοιτητών/τριών του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ., από το 7ο εξάμηνο σπουδών και άνω, για την παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (15 λεπτών) με ευρύτερο θέμα «Περιβάλλον». Η έδρα της πρακτικής είναι η Θεσσαλονίκη (δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία στη Βουλή) και η διάρκειά της είναι 6 μήνες (Ιανουάριο ή Φεβρουάριο 2023 έως Ιούνιο ή Ιούλιο 2023), ενώ οι παραγωγές θα προβληθούν στο Κανάλι της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2023. Επιπλέον, οι φοιτητές/τριες θα συμμετάσχουν σε μικρής διάρκειας υποχρεωτικό σεμινάριο/εργαστήριο με θέμα την παραγωγή ντοκιμαντέρ και θα βαθμολογηθούν για το μάθημα επιλογής «Πρακτική Άσκηση».

Οι φοιτητές/ριες υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εξάμηνης διάρκειας με τη Βουλή των Ελλήνων, με επιδότηση (σχεδόν) 400 ευρώ Χ 6 μήνες και είναι ασφαλισμένοι/ες.

Η επιλογή θα γίνει βάσει τεκμηριωμένων γνώσεων στην οπτικοακουστική  παραγωγή που θα προκύπτει από τη συμμετοχή σε αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος, αλλά και από άλλες οπτικοακουστικές παραγωγές που έχουν ολοκληρωθεί από τους φοιτητές/τριες. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να γνωρίζουν χρήση κάμερας και μικροφώνων, μοντάζ και μιξάζ. Θα συνεκτιμηθεί η κατοχή σχετικού εξοπλισμού. Επιπλέον προϋπόθεση είναι να μην έχουν συμμετάσχει ή να έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης άλλων φορέων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να στείλουν με email, με θέμα «Πρακτική στο Κανάλι της Βουλής», στην κ. Ελισάβετ Τζίνα Γεωργιάδου egeorgiadou@jour.auth.gr με κοινοποίηση στον κ. Γιώργο Καλλίρη gkal@jour.auth.gr έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022: α) ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα όπου θα αναφέρονται τα συναφή μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει μαζί με την αντίστοιχη βαθμολογία, καθώς και τα link για τις οπτικοακουστικές παραγωγές που έχουν ολοκληρώσει και β) αναλυτική βαθμολογία.