Thursday 28 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Προκύρηξη Δημοσιογραφικού Διαγωνισμού Ιδρύματος Μπότση

Ο Πρόεδρος του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Β. ΜΠΟΤΣΗ και το Διοικητικό Συμβούλιό του, συμμετέχοντας στους ετήσιους εορτασμούς για τα «200 Χρόνια Ελλάδας», αποφάσισαν ομόφωνα, αντί της απονομής των καθιερωμένων ετήσιων Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων για το 2021, που δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του covid, να προκηρύξει δημοσιογραφικό διαγωνισμό με θέμα Εθνική Παλιγγενεσία – Ο Τύπος του Αγώνα (1821-1828).

Ο διαγωνισμός, θα αφορά δημοσιογραφικές εργασίες που θα δημοσιευτούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και οι οποίες θα πρέπει να έχουν δημοσιευτεί ή προβληθεί σε ΜΜΕ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Τα βραβεία που προκηρύσσονται είναι:

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΤΣΗ για το καλύτερο δημοσιογραφικό τηλεοπτικό αφιέρωμα με θέμα « Εθνική Παλιγγενεσία-Ο Τύπος του Αγώνα (1821-1828)»
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΤΣΗ για το καλύτερο έντυπο δημοσιογραφικό αφιέρωμα με θέμα «1821-Εθνική Παλιγγενεσία-Ο Τύπος του Αγώνα (1821-1828)»

Επίσης, για κάθε μια κατηγορία δημοσιογραφικών Βραβείων, θα απονεμηθούν και αντίστοιχα δύο Διακρίσεις σε ισάξιες εργασίες.

Τα δύο Βραβεία του Ιδρύματος, θα συνοδεύονται και από αντίστοιχο συμβολικό έπαθλο αξίας 1.500 ευρώ έκαστο, όχι όμως και οι δύο Τιμητικές Διακρίσεις.

Τα δημοσιογραφικά έργα που θα υποβληθούν στο Διαγωνισμό θα αξιολογηθούν από Γνωμοδοτική Επιτροπή που θα αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίων και δημοσιογράφους, που θα συστήσει για τον σκοπό αυτό το Ίδρυμα.

Τα δημοσιογραφικά έργα, θα πρέπει να υποβληθούν είτε από τους ίδιους τους δημιουργούς δημοσιογράφους, είτε από τα ΜΜΕ που τα δημοσίευσαν, είτε ως προτάσεις συναδέλφων δημοσιογράφων, στην Γραμματεία του Ιδρύματος, αυστηρά έως τις 5 Οκτωβρίου 2021.

Η απονομή των Βραβείων, θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική πανηγυρική εκδήλωση που θα οργανώσει το Ίδρυμά μας, σε κατάλληλο χρόνο πουεκείνο κρίνει και πάντα σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα της Πολιτείας.


Δείτε περισσότερα