Thursday 28 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Προκήρυξη Προγράμματος «Επιμόρφωση εργαζομένων στον τομέα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ σε θέματα ψηφιακού ραδιοφώνου-ψηφιακού ήχου»

Προκήρυξη Προγράμματος «Επιμόρφωση εργαζομένων στον τομέα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ σε θέματα ψηφιακού ραδιοφώνου-ψηφιακού ήχου»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Προκήρυξη Προγράμματος

«Επιμόρφωση εργαζομένων στον τομέα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ σε θέματα ψηφιακού ραδιοφώνου-ψηφιακού ήχου»

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο «Επιμόρφωση εργαζομένων στον τομέα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ σε θέματα ψηφιακού ραδιοφώνου-ψηφιακού ήχου».

Το πρόγραμμα υλοποιεί το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ και Εργαστήριο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε θέματα Ηλεκτρονικών ΜΜΕ και συγκεκριμένα στις ψηφιακές τεχνολογίες της ραδιοφωνικής παραγωγής. Οι επιμορφούμενοι θα διδαχθούν τις βασικές αρχές του ήχου, της ψηφιοποίησης και τις διαδικασίες ψηφιακής καταγραφής, επεξεργασίας, διαχείρισης και μετάδοσης ηχητικού περιεχομένου. Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στη χρήση δημοσιογραφικού εξοπλισμού ηχοληψίας και στην εκμάθηση του ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού επεξεργασίας ήχου Audacity, άλλων βοηθητικών λογισμικών και στην παρουσίαση του λογισμικού Adobe Audition.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζομένους αλλά και ανέργους του τομέα των ΜΜΕ (δημοσιογράφους, τεχνικούς), εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει.

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 36 διδακτικών ωρών, περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Θεωρία ήχου, Ηχοληψία και ηλεκτροακουστική μετατροπή, Εισαγωγή στον ψηφιακό ήχο, Σχεδιασμός και οργάνωση ραδιοφωνικής παραγωγής, Ηχογραφήσεις με το λογισμικό Audacity, Ηχογραφήσεις και αρχική επεξεργασία με το λογισμικό Audacity, Ψηφιακή επεξεργασία ήχου με το λογισμικό Audacity, Πολυκαναλική μίξη- συναρμογή ψηφιακού ήχου, Ολοκλήρωση πολυκαναλικής μίξης και εξαγωγή τελικού ήχου, Μεταφόρτωση ηχητικού περιεχομένου.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων του προγράμματος, θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 06/10/2014 έως 02/11/2014 και μόνον ηλεκτρονικά.

Την αίτηση θα τη βρείτε εδώ.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά σε ένα αρχείο zip:

1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα

2. Τίτλοι Σπουδών

3. Βεβαίωση εργοδότη στην οποία να αποδεικνύεται η απασχόληση του υποψηφίου σε σχετικό τομέα (εάν υπάρχει)

Το σεμινάριο θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 11.30-14.00.

Το κόστος συμμετοχής σε αυτό το αυτοχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ (πληρωτέο σε μια δόση έως και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014). Η έναρξη του προγράμματος προσδιορίζεται τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος media-learn.web.auth.gr ή να επικοινωνούν με τη γραμματεία αυτού στην ηλεκτρονική διεύθυνση media-learn@jour.auth.gr και στο τηλέφωνο 2310992065 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (10:00-13:00).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής                                            Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Δια Βίου Μάθησης                                                              του Προγράμματος

Στ. Ανδρέου, Καθηγητής                                                      Α. Βέγλης, Καθηγητής