Thursday 28 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Προκήρυξη θέσεων υποψηφίων διδακτόρων

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών  του ΑΠΘ, καλεί όσους ενδιαφέρονται να εκπονήσουν Διδακτορική Διατριβή στα παρακάτω Θεματικά Πεδία Έρευνας, τα οποία εντάσσονται στα ερευνητικά  ενδιαφέροντα των μελών ΔΕΠ του Τμήματος να υποβάλλουν αίτηση.

Θεματικά Πεδία ΈρευναςΔιαθεσιμότητα θέσεωνΜέλος ΔΕΠ
Πολιτική  Επικοινωνία-Προσιτά πολιτικά πλαίσια διαλόγου πολιτών: Συμμετοχική Δημοκρατία και διαφάνεια1Σοφία Καϊτατζή-Γουίτλοκ
Επικοινωνιακή Αγωγή «Δια βίου εκπαίδευση χρηστών του διαδικτύου: προς ασφαλή ψηφιακή συμμετοχή και κοινωνικότητα1Σοφία Καϊτατζή-Γουίτλοκ
Ερευνητική δημοσιογραφία: «Το κίνημα της ερευνητικής δημοσιογραφίας του εικοστού-πρώτου αιώνα»1Σοφία Καϊτατζή-Γουίτλοκ
Μέσα μαζικής επικοινωνίας και η επίδρασή τους στην εικόνα του σώματος1Νικόλαος Τσιγγίλης
Δημοσιογραφία για την ανάπτυξη1Ιωάννα Κωσταρέλλα
Διαδίκτυο και  κοινωνικές σχέσεις1Αντώνιος Γαρδικιώτης

Προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής :

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής απαιτούνται τα παρακάτω:

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση  διδακτορικής διατριβής έχει ο κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ομοταγούς Ιδρύματος της αλλοδαπής, αναγνωρισμένο από τον εθνικό φορέα αναγνώρισης αλλοδαπών πανεπιστημιακών τίτλων.

Είναι κάτοχος τίτλου που αποδεικνύει τη γνώση της Αγγλική Γλώσσας σε επίπεδο Γ2.

Αποδεικτικά επάρκειας σε  γλώσσες πέραν της Αγγλικής, θα συνεκτιμώνται κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω  δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ  από 2-9-2019  έως  30-9-2019:

  1. Αίτηση στην οποία να αναγράφεται η επιστημονική περιοχή για την οποία ενδιαφέρονται, ο προτεινόμενος τίτλος της διδακτορικής διατριβής, η προτεινόμενη γλώσσα της διδακτορικής διατριβής, Ελληνική ή Αγγλική και ο προτεινόμενος επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής.
  2. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο να φαίνεται πέραν των βιογραφικών στοιχείων η επιστημονική τους δραστηριότητα (διδακτική, ερευνητική, συγγραφική).
  3. Προσχέδιο διδακτορικής διατριβής – ερευνητική πρόταση, η όποια περιέχει συνοπτική περιγραφή του αντικειμένου, τους βασικούς άξονες του θέματος, σύντομη τεκμηρίωση του θέματος και σχετική βιβλιογραφία.
  4. Αντίγραφο πτυχίου συνοδευόμενο από πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας. Αν αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, και την πράξη αναγνωρίσεως από το ΔΟΑΤΑΠ.
  5. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος συνοδευόμενο από πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας. Αν αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, και την πράξη αναγνωρίσεως από το ΔΟΑΤΑΠ.
  6. 6.Για τους Έλληνες υποψηφίους η επάρκεια της αγγλικής γλώσσας. Και τυχόν πιστοποιητικά των ξένων γλωσσών που γνωρίζουν.
  7. Συστατικές επιστολές (τουλάχιστον 2).
  8. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  9. Δύο φωτογραφίες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματέα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, (Εγνατία 46, ΤΚ 54625), τηλέφωνα Γραμματείας 2310992063 ή στην ιστοσελίδα του Τμήματος: jour.auth.gr – Διδακτορικές Σπουδές.