Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Προκήρυξη Διδακτορικών Σπουδών

Το Εργαστήριο Πολιτισμικών και Οπτικών Σπουδών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί την υποβολή αιτήσεων για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής σε ζητήματα που άπτονται των γνωστικών-ερευνητικών αντικειμένων του, και πιο συγκεκριμένα στις ακόλουθες θεματικές περιοχές:

  • Ιστορία/είδη της ελληνικής ψυχαγωγικής τηλεόρασης (τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, ταινίες, reality tv κ.α.) Ιστορία της ελληνικής διαφήμισης (πρότυπα, τεχνικές, μέσα προώθησης)
  • Πρόσληψη και fandom ξένων τηλεοπτικών σειρών στην Ελλάδα
  • Φαινόμενα & κοινότητες fandom στο διαδίκτυο
  • Τρόποι και κώδικες εικονογραφικής καταγραφής της κρίσης στην Ελλάδα (φωτογραφίες-βίντεο των social media, κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ)
  • Η σχέση πολιτικής και εμπορικής διαφήμισης στην Ελλάδα (σήμερα και στο παρελθόν)

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος ορίζεται σε τρία (3) πλήρη ημερολογιακά έτη.

Οι υποψήφιοι θα γίνουν δεκτοί, μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού και της ερευνητικής τους πρότασης και πρέπει, σύμφωνα με τα κριτήρια του άρθρου 9 του ν.3685/2008, να είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή από ομοταγή, αναγνωρισμένα ιδρύματα της αλλοδαπής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

  1. Αίτηση
  2. Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα
  3. Αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος
  4. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών
  5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μ.Ο.)
  6. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας μεταπτυχιακών μαθημάτων
  7. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
  8. Δύο συστατικές επιστολές, εκ των οποίων η μια τουλάχιστον να προέρχεται από καθηγητή ο οποίος έχει διδάξει τον υποψήφιο
  9. Αποδεικτικό γνώσης ξένης γλώσσας
  10. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις, Διακρίσεις (εάν υπάρχουν)
  11. Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας (εάν υπάρχουν)
  12. Αναλυτική έκθεση για τα επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντά τους και τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται για Διδακτορικές Σπουδές και κυρίως για το προτεινόμενο θέμα που έχουν επιλέξει
  13. Σύντομη ερευνητική πρόταση (περ. 600-800 λέξεις)

Σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ΑΕΙ του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις αναγνώρισης/ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ, ή, σε περίπτωση, που αυτές δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, βεβαίωση ότι έχει κατατεθεί σχετική αίτηση.

Μετά την εξέταση των παραπάνω στοιχείων θα οριστεί ημερομηνία και ώρα συνέντευξης για την οποία θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι από τη Γραμματεία & την ιστοσελίδα του Τμήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα στη Γραμματεία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Εγνατίας 46, Θεσσαλονίκη, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Βασίλη Βαμβακά, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο e-mail: vamvakasv@jour.auth.gr