Thursday 28 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Πρακτική άσκηση: Παραγωγή ντοκιμαντέρ για το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Καναλιού της Βουλής των Ελλήνων με τμήματα των Πανεπιστημίων τα οποία σχετίζονται με την οπτικοακουστική παραγωγή προκηρύσσεται ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρακτική άσκηση τριών (3) φοιτητών/τριων, από το 5ο εξάμηνο σπουδών και άνω, για την παραγωγή 15λεπτών ντοκιμαντέρ.

Η διάρκεια υλοποίησης της πρακτικής άσκησης θα είναι 6 μήνες, από τον Μάρτιο του 2019 έως και τον Αύγουστο του 2019, ενώ οι παραγωγές θα προβληθούν στο Κανάλι της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2019.

Οι φοιτητές/τριες θα επιλεγούν βάσει των τεκμηριωμένων γνώσεων τους στην οπτικοακουστική  παραγωγή που θα προκύπτει από τη συμμετοχή τους στα αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να γνωρίζουν χρήση κάμερας και μικροφώνων καθώς και μοντάζ. Επιπλέον προϋπόθεση είναι να μην έχουν συμμετάσχει ή να έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης άλλων φορέων.

Η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να ολοκληρώσει την παραγωγή πέντε (5) 15λέπτων ντοκιμαντέρ, καθώς και να συνεργαστεί με τέσσερις (4) φοιτητές/τριες του τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ και δύο (2) του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στην παραγωγή και των δικών τους ντοκιμαντέρ.

Η αμοιβή για κάθε φοιτητή/τρια θα προέρχεται από το κανάλι της Βουλής και ανέρχεται σε 400 ευρώ μηνιαίως με ασφάλιση. Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και οι φοιτητές/τριες που θα συμμετάσχουν θα βαθμολογηθούν για το μάθημα επιλογής «Πρακτική Άσκηση».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να στείλουν με email, με θέμα «Πρακτική στο Κανάλι της Βουλής», στην κ. Ελισάβετ Τζίνα Γεωργιάδου egeorgiadou@jour.auth.gr και στην κ. Μαρία Ματσιώλα mmat@jour.auth.gr μέχρι τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, ένα σύντομο βιογραφικό όπου θα αναφέρονται και τα συναφή μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει μαζί με την αντίστοιχη βαθμολογία. Επιπλέον, καλούνται να προτείνουν πέντε θέματα για ντοκιμαντέρ με ελεύθερη θεματολογία με την προϋπόθεση να είναι υλοποιήσιμα.