Thursday 28 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η δήλωση των μαθημάτων σας θα γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://web.itc.auth.gr/portal/start . Επιλέξτε Ηλεκτρονικές υπηρεσίες φοιτητών ΑΠΘ και Είσοδος(στο κάτω μέρος της σελίδας). Βγαίνετε έτσι στη σελίδα πιστοποίησης του πανεπιστημίου όπου και εισάγετε το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που έχετε επιλέξει κατά τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού.

Αφού κάνετε login στη παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση μπαίνετε στην προσωπική σας καρτέλα, όπου και θα διαπιστώσετε ότι είναι περίοδος δηλώσεων όταν στο κάτω μέρος της καρτέλας σας θα δείτε

Είναι περίοδος δηλώσεων και μπορείτε να συμπληρώσετε τη δήλωση μαθημάτων για την τρέχουσα περίοδο!

Επιπλέον στοαριστερό μενού θα δείτε την επιλογή «Δηλώσεις» και από εκεί μπορείτε να επιλέξετε «Η δήλωσή μου» για να δείτε τη δήλωσή σας. Επάνω αριστερά θα δείτε την περίοδο των δηλώσεων πχ Περίοδος δηλώσεων από ΧΧ/10/2013 έως ΧΧ/11/2013. Επιπλέον διαβάστε προσεκτικά τις «Οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης».

Για να  τοποθετήσετε μαθήματα επιλέξτε «Προσθήκη» και κατόπιν τσεκάρετε από τη νέα καρτέλα τα μαθήματα πουσαςενδιαφέρουν (σημειώνω ότι μπορείτε να επιλέξετε μόνο μαθήματα που δικαιούστε σύμφωνα με την κατάστασή σας – εξάμηνο, μαθήματα που έχετε ήδη περάσει κ.α.-) κάνοντας κλικ στο κουτάκι που είναι μπροστά από το μάθημα. Αμέσως μετά επιλέξτε «Εισαγωγή στη Δήλωση».

Στη νέα καρτέλα θα εμφανιστούν μόνο τα μαθήματα που έχετε επιλέξει, και θα πρέπει για να τα οριστικοποιήσετε να επιλέξετε το «Αποστολή» ώστε να αποσταλεί (αποθηκευτεί) η δήλωσή σας στη γραμματεία.Σε κάθε περίπτωση μπορείτε πριν πατήσετε το «Αποστολή» να διαγράψετε όσα μαθήματα επιθυμείτε (επιλέγετε τα μαθήματα που θέλετε και κατόπιν επιλέγετε το «Διαγραφή» ) και να εισάγετε άλλα επιλέγοντας το «Προσθήκη»

  • Εάν τα μαθήματα δεν παραβιάζουν τους κανόνες που έχει θέσει η γραμματεία τότε η Δήλωσή σας αποθηκεύεται επιτυχώς
  • Εάν τα μαθήματα που είχατε επιλέξει παραβιάζουν τους κανόνες που έχει θέσει η γραμματεία θα σας εμφανιστεί κάποιο μήνυμα πχ δεν μπορείτε να δηλώσετε πάνω από Χ μαθήματα. Τότε θα πρέπει είτε να αλλάξετε επιλογές μαθημάτων και να ξαναπροσπαθήσετε, είτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία εάνπχνομίζετε ότι έχει γίνει κάποιο σφάλμα και δικαιούστε να δηλώσετε τα μαθήματα που θέλετε.

Με την επιτυχή «Αποστολή» θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα.

Μετά την επιτυχή ενημέρωση της δήλωσης κάντε κλικ επάνω στο ”Εκτύπωση αποδεικτικού δήλωσης”. Βγαίνετε έτσι σε ένα νέο παράθυρο , όπου και εμφανίζεται τοΑποδεικτικό Εγγραφής ΑΠΘ″, μαζί με την ημερομηνία και την ώρα που αποστείλατε τη δήλωση σας .

Κάντε κλικ στοΑποδεικτικό Εγγραφής ΑΠΘ″,και σας εμφανίζει  έτσι ένα αρχείο .pdf με τίτλοΑποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης Μαθημάτων, το οποίο και εκτυπώνετε ή αποθηκεύετε στον υπολογιστή σας, διότι είναι το μόνο χαρτί το οποίο μπορείτε να προσκομίσετε στη Γραμματεία σε περίπτωση που για οποιοδήποτε τεχνικό λόγο του Συστήματος δεν έρθει η δήλωση σας στη Γραμματεία.

Εάν ολοκληρώσετε τη διαδικασία θα πρέπει στην επιλογή «Δηλώσεις ->Προβολή» από τοαριστερό μενού να εμφανίζονται τα μαθήματα που δηλώσατε στο τρέχον εξάμηνο (2013-2014 ΧΕΙΜ).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Σε κάθε περίπτωση η οριστική σας δήλωση είναι αυτή που εμφανίζεται στην καρτέλα«Δηλώσεις ->Προβολή» στην τρέχουσα περίοδο.

Εάν θέλετε να τροποποιήσετε τα μαθήματα της δήλωσης όπως αυτά εμφανίζονται στο«Δηλώσεις ->Προβολή» πρέπει απαραιτήτως μετά την τροποποίηση στο  «Η δήλωσή μου» να ξανα-αποστείλετε τα στοιχεία πατώντας«Αποστολή».

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Αφού έχετε ολοκληρώσει όλα τα παραπάνω θα βγείτε τελείως από την καρτέλα σας και θα ξανακάνετεlogin σε αυτή για να βεβαιωθείτε ότι τελέσατε σωστά   την όλη διαδικασία. Επιλέξτε από το αριστερό μενού: Δηλώσεις/ Η δήλωση μου. Εάν βλέπετε τα μαθήματα που έχετε δηλώσει για το τρέχον εξάμηνο τότε έχετε εκτελέσει σωστά όλα τα βήματα. Εάν όχι θα ακολουθήσετε από την αρχή την όλη διαδικασία!

Για υποστήριξη σε θέματα ηλεκτρονικής γραμματείας επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2310999000, είτε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@auth.gr.