Thursday 18 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Οδηγίες για την διεξαγωγή των μαθημάτων και την προσέλευση των φοιτητριών και φοιτητών στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-22

Τα μαθήματα διεξάγονται δια ζώσης. Η διδασκαλία τους γίνεται με φυσική παρουσία των διδασκόντων και των διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ (οδός Εγνατία 46) και της Σχολής ΟΠΕ στην Πανεπιστημιούπολη.

Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σύμφωνα με το αναρτημένο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας και τις επιμέρους ανακοινώσεις που εκδίδουν οι διδάσκοντες.

Στις αίθουσες του Τμήματος και της Σχολής επιτρέπεται να προσέρχονται μόνον όσοι πληρούν μια από τις παρακάτω προϋποθέσεις (άρθρα 3 και 4 της εφαρμοστέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης 119847/ΓΔ6/ΦΕΚ 4406/24-09-2021):

  1. έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19, ή
  2. έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19, ή
  3. έχουν νοσήσει από κορωνοϊό COVID-19 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι (20) ημερών και μικρότερο των εκατόν ογδόντα (180) ημερών από την ημερομηνία διάγνωσής τους ως θετικού κρούσματος κατόπιν διεξαγωγής εργαστηριακού ελέγχου, ή
  4. έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test). Ο εργαστηριακός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές εβδομαδιαίως έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντίστοιχα.

Προσερχόμενοι στο Τμήμα (οδός Εγνατία 46) ή τη Σχολή (Κεντρικό Campus), οι φοιτητές θα πρέπει να φέρουν (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) το απαιτούμενο κατά περίπτωση πιστοποιητικό ή βεβαίωση που αποδεικνύει την πλήρωση μιας εκ των ανωτέρω προϋποθέσεων, καθώς και σχετικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας (φοιτητική ταυτότητα ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Η Σχολή είναι προσβάσιμη από τρεις εισόδους: Από την είσοδο απέναντι από το Τμήμα Χημείας, απόπου έχουν πρόσβαση και οι ΑΜΕΑ, και από δύο εισόδους δίπλα στην Πρυτανεία.

To Τμήμα είναι προσβάσιμο από την κεντρική είσοδο στην οδό Εγνατία 46.

Σημειώστε:

  1. Παρακαλούμε να επιδεικνύετε τα ανωτέρω έγγραφα κάθε φορά που θα σας ζητείται αυτό όταν προσέρχεστε ή όταν βρίσκεστε στη Σχολή ή στο Τμήμα.
  2. Προσερχόμενοι στη Σχολή ή στο Τμήμα, θα πρέπει να φοράτε απαραιτήτως μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παραμονής σας εντός του κτηρίου, των διαδρόμων, των αιθουσών διδασκαλίας, των αναγνωστηρίων και των βιβλιοθηκών. Να προτιμάτε τη χρήση ασφαλούς μάσκας (ήτοι FFP2 ή απλή χειρουργική) και να αποφεύγετε την χρήση πάνινων μασκών, που είναι αποδεδειγμένα αναποτελεσματικές. Το οφείλετε αυτό στον εαυτό σας για την δική σας ασφάλεια πρωτίστως και κυρίως.
  3. Σε εμφανή σημεία σε όλο το κτίριο της Σχολής έχουν τοποθετηθεί θερμομετρητές, τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να μετράτε τη θερμοκρασία σας, ιδίως σε περίπτωση που αισθανθείτε άσχημα, οπότε καλό είναι να μετρηθείτε για να δείτε αν έχετε πυρετό. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχετε πυρετό, πρέπει να μεταβείτε αμέσως στο πλησιέστερο Δημόσιο Νοσοκομείο ή στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ για να υποβληθείτε σε rapid test.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Η εφαρμοστέα υπουργική απόφαση προβλέπει ότι οι αίθουσες διδασκαλίας θα μπορούν να χρησιμοποιούνται στη μέγιστη δυνατή πληρότητά τους. Επειδή το όριο που τίθεται από τη μέγιστη δυνατή πληρότητα μιας αίθουσας διδασκαλίας είναι το όριο των θέσεων των καθημένων που αυτή διαθέτει, γι’ αυτό μεριμνήσαμε για την περίπτωση κατά την οποία προσέλθετε για να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα και δεν βρείτε θέση να καθίσετε λόγω μεγάλης προσέλευσης.

Για να αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, το ζήτημα της υπερβάλλουσας προσέλευσης σε κάποιο μάθημα, έχουμε φροντίσει και συνιστούμε τα εξής:

  • Στον ιστοχώρο μας έχουμε αναρτήσει πίνακα με συνδέσμους ηλεκτρονικών αιθουσών στο ZOOM στις οποίες θα γίνεται απευθείας μετάδοση (live steaming) του κάθε μαθήματος.
  • Στη Σχολή ή στο Τμήμα θα πρέπει να προσέρχεστε με το laptop σας και να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας και ακουστικά. Φροντίστε πριν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να έχετε φορτίσει επαρκώς το laptop σας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και το κινητό σας, αρκεί να έχετε μαζί σας ακουστικά. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να φροντίσετε να το φορτίσετε και αυτό επαρκώς πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας.
  • Σε περίπτωση που δεν βρείτε θέση καθήμενου για να παρακολουθήσετε κάποιο από τα υποχρεωτικά μαθήματα, μην φύγετε από τη Σχολή ή το Τμήμα. Μείνετε για να παρακολουθήσετε το επόμενο μάθημα του προγράμματός σας. Στο μεταξύ, μπορείτε να πάτε σε άδειες αίθουσες για να παρακολουθήσετε το μάθημα στο οποίο δεν βρήκατε θέση, συνδεόμενοι με το laptop σας η με το κινητό σας στον σύνδεσμο ZOOM που δίνεται για το σκοπό αυτό για κάθε μάθημα. Σημειώστε, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε απαραιτήτως ακουστικά για να μην ενοχλείτε τους συμφοιτητές σας που μπορεί να παρακολουθούν ένα άλλο διδασκόμενο μάθημα δίπλα σας.
  • Στις αίθουσες υπάρχει WiFi, μέσω του οποίου μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα από τα διαθέσιμα δίκτυα eduroam ή AUTH open. Όσοι διαθέτετε ιδρυματικό λογαριασμό, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στο δίκτυο eduroam. Όσοι (πρωτοετείς) φοιτητές δεν διαθέτετε ακόμη ιδρυματικό λογαριασμό, μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο AUTH open παίρνοντας Guest Pass, επισκεπτόμενοι την εξής ιστοσελίδα https://connect.auth.gr/open και ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εκεί. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε κάθε μέρα ενόσω δεν έχετε ακόμη αποκτήσει ιδρυματικό λογαριασμό. Για να μην πέφτει το δίκτυο, σας παρακαλούμε να συνδέεστε αποκλειστικά και μόνο στο σύνδεσμο του μαθήματος που θα σας έχει δοθεί (χωρίς video και ήχο). Παράλληλη προσπάθεια ανοίγματος άλλων εφαρμογών, θα κάνει αδύνατη τη συμμετοχή σας στο ΖΟΟΜ.

Όταν βρίσκεστε στην αίθουσα διδασκαλίας, παρακαλείσθε:

  1. Να μην καταναλώνετε τρόφιμα ή ποτά, για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν πρέπει (και για την δική σας ασφάλεια) να αφαιρείτε την μάσκα σας.
  2. Να συνεργάζεστε με τον/την διδάσκοντα/ουσα, ο/η οποίος/α έχει την ευθύνη της τήρησης της τάξης εντός της αιθούσης του, και ν’ ακολουθείτε τις οδηγίες του. Αν δεν πειθαρχήσουμε όλοι σε κάποια στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, κινδυνεύουμε να χάσουμε το στοίχημα της ασφαλούς δια ζώσης διδασκαλίας.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!