Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Επισκέψεις σε Μουσεία και Ιστορικούς χώρους

Οι βιβλιοθηκονόμοι του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Ενημέρωσης Ράνια Κώνστα και Τάμυ Παπαχρήστου διοργανώνουν επισκέψεις σε Μουσεία και Ιστορικούς χώρους. Η πρώτη αφορά την έκθεση με τίτλο «Καταγεγραμμένη Μνήμη» στο Μουσείο Φωτογραφίας.

http://www.thmphoto.gr/?cat=14

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα είκοσι δύο καλλιτεχνών από έντεκα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι πραγματεύονται ερωτήματα που αφορούν τη συλλογική μνήμη, τους τόπους μνήμης, τις διαφορετικές κουλτούρες της μνήμης, καθώς και τον ρόλο της εικόνας στις διαδικασίες αυτές. Με τη χρήση φωτογραφιών και βίντεο, οι καλλιτέχνες εξετάζουν μέσα από τα έργα τους τρόπους με τους οποίους το παρελθόν εξακολουθεί να είναι παρόν σε αυτήν τη στιγματισμένη από συγκρούσεις και πολέμους περιοχή της Ευρώπης. Η έκθεση παρουσιάζει όχι μόνο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ιστορικές αφηγήσεις, αλλά και διαφορετικούς τρόπους χρήσης της κάμερας: τη νηφάλια ή την υποκειμενική καταγραφή, τη βιογραφική αφήγηση, την ιστορική ανάλυση, καθώς και την αποτύπωση του ίχνους μιας δράσης.

  • Ημέρα και Ώρα: Τρίτη 05/05/2015 στις 11π.μ.
  • Τόπος συνάντησης: Είσοδος του Μουσείου Φωτογραφίας, το οποίο βρίσκεται στην Αποθήκη Α, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
  • Κόστος ξενάγησης: 0.50€.

Όλοι οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να επικοινωνήσουν με τη βιβλιοθήκη προσωπικά, ή τηλεφωνικά 2310-992094 ή με email mmelib@jour.auth.gr.