Thursday 18 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου 2014)

Την ετήσια εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης διοργανώνουν στην Θεσσαλονίκη, Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014 στις 12:00, στον πολυχώρο BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33) το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η Ημέρα της Ευρώπης είναι μια καθιερωμένη γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε όλα τα μέλη κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα θεσμικά της όργανα, με την διεξαγωγή διαφόρων εκδηλώσεων που σκοπεύουν στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ε.Ε.

Στην εκδήλωση της 9ης Μαΐου 2014, δώδεκα ομιλητές και ομιλήτριες με μόνο 7 λεπτά στη διάθεση τους ο καθένας/καθεμία, θα παρουσιάσουν τρέχουσες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και δίκτυα υποστήριξης για νέους, γυναίκες, επιχειρηματίες, ερευνητές και πολίτες και θα σκιαγραφήσουν σημαντικές ευρωπαϊκές πολιτικές για την απασχόληση, τη διαφάνεια, την πληροφόρηση, την έρευνα, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Το knowledgeshots, ελληνιστί σφηνάκια γνώσης, θα ενημερώσει με τη θεματολογία του, θα αιφνιδιάσει με τη μεθοδολογία του και θα ξεσηκώσει με τη μουσική του όσους το παρακολουθήσουν ζωντανά. Παράλληλα, στην Πλατεία του Λευκού Πύργου, το Εργαστήριο Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου, υπό τη διεύθυνση του επικεφαλής Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Τσάρα Γεώργιου, θα φιλοτεχνήσει εικαστική εγκατάσταση με ισχυρό συμβολισμό και επίκαιρα μηνύματα για το μέλλον της Ευρώπης. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η αίθουσα του knowledgeshots θα συνδέεται ζωντανά, τηλεοπτικά, με την Πλατεία Αριστοτέλους και θα «συμμετέχει» στην κατασκευή του Έργου.

Τις παράλληλες εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης στηρίζουν τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και η Θεσσαλονίκη-Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Δηλώσεις συμμετοχής: Δήμητρα Λαμπροπούλου, 210 67 72 129, europarl@militos.org

Δελτίο Τύπου

Πρόσκληση