Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Α.Π.Θ.

Υποδοχή Πρωτοετών 2016

 Προκειμένου να υποστηρίξει τους νεοεισερχόμενους/ες φοιτητές/τριες, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», παρουσιάζει δυο δίωρα βιωματικά εργαστήρια.

Συγκεκριμένα,  την Τετάρτη 23/11/2016: «Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο και οι αλλαγές στον κοινωνικό και συναισθηματικό τομέα»

Θα συζητήσουμε τις σημαντικές αλλαγές στη ζωή όσον αφορά την ανεξαρτησία, την ανάληψη ευθυνών, τις νέες εμπειρίες, την πιθανή μετοίκηση και την απομάκρυνση από την ασφάλεια της οικογενειακής εστίας που ίσως βιώνετε. Ακόμα, θα συζητήσουμε τις συναναστροφές με καινούριους ανθρώπους, τις νέες προκλήσεις και τις καινούργιες εμπειρίες.   Στο εργαστήρι θα επεξεργαστούμε αυτές τις αλλαγές και θα διερευνήσουμε τις δυσκολίες και τους φόβους που μπορεί σας να προκαλούν.

Την Τετάρτη 30/11/2016: «Η συνάντηση των νέων με τις ψυχοδραστικές ουσίες στα φοιτητικά χρόνια. Παράγοντες κινδύνου και παράγοντες προστασίας»

Το πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο αποτελεί μια περίοδο μεγάλων αλλαγών κατά την οποία οι νέοι έρχονται σε επαφή με ψυχοδραστικές ουσίες, νόμιμες και παράνομες.  Στη συνάντηση θα διερευνηθούν οι παράγοντες κινδύνου και οι παράγοντες προστασίας, προκειμένου να αναγνωρίστε τις πλευρές εκείνες του εαυτού σας που είναι ευάλωτες και τις πλευρές που μπορούν να σας στηρίξουν και να πάρουν τις κατάλληλες για σας αποφάσεις.

Συντονίστριες: Μαρία Κυριακίδου, Msc Ψυχολόγος, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π. ΠΥΞΙΔΑ και Γαβριέλα Τερζοπούλου, Msc Ψυχολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π. ΠΥΞΙΔΑ

Λόγω της φύσης των εργαστηρίων θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων και συμμετεχουσών και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και γίνεται και για τα δυο εργαστήρια που αποτελούν μια ενότητα, ηλεκτρονικά στο:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7RYGpJrPBxfohVjyDogpp3hZFWlx2TamQ1KZq2dC8MnjTzQ/viewform

Ώρες εργαστηρίων: 11πμ -1 μμ

Τόπος διεξαγωγής: Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης

Επικοινωνία:  Άλτα Πανέρα, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ., ηλεκτρ. διευθ. apanera@psy.auth.gr , τηλ. 2310 992621