Saturday 20 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Ανακοίνωση Ολοκλήρωσης Εγγραφών Πρωτοετών Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020

Οδηγίες για τους εισαγόμενους με τις Πανελλαδικές εξετάσεις-συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης-ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

  1. Οι εισαγόμενοι των κατηγοριών αυτών που έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στην εφαρμογή του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα πρέπει να καταχωρήσουν στοιχεία στο σύστημα register.auth.gr ΠΡΙΝ προσέλθουν για έλεγχο ταυτοπροσωπίας στις γραμματείες των τμημάτων από 2 Οκτωβρίου (η εφαρμογή θα ενεργοποιηθεί στις 10 το πρωί)  έως 11 Οκτωβρίου.
  2. Φοιτητής που έχει ολοκληρώσει την καταχώρηση στοιχείων του στο σύστημα register.auth.gr προσέρχεται στη Γραμματεία του Τμήματος (ώρες 11:00 έως  13:00) ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας και επαληθευτεί η ορθότητα των στοιχείων της προεγγραφής.
  3. Μετά την ταυτοπροσωπία, χορηγούνται από τη Γραμματεία οι κωδικοί πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τμήματος.
  4. Ακολούθως και μετά από την οριστικοποίηση της εγγραφής ο φοιτητής θα λαμβάνει με μήνυμα (sms) τα απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία του ιδρυματικού του λογαριασμού με τον οποίο αποκτά πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΠΘ.

Επισημαίνεται ότι :

  • Καμία οριστικοποίηση εγγραφής δεν πρέπει να γίνεται χωρίς να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση.
  • Αν οι φοιτητές δεν ολοκληρώσουν την καταχώρηση στοιχείων στο register.auth.gr και τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας δε θα αποκτήσουν ιδρυματικό λογαριασμό που είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ.

Σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η αυτοπρόσωπη παρουσία του φοιτητή στη Γραμματεία του Τμήματος, και μόνο για εξαιρετικούς λόγους ο φοιτητής θα πρέπει να απευθυνθεί στο ΚΕΠ του τόπου κατοικίας του, υποβάλλοντας θεωρημένη (για την γνησιότητα της υπογραφής του) αίτηση προς τη Γραμματεία του Τμήματος του μαζί με αντίγραφο της ταυτότητας του, προκειμένου να του χορηγηθούν οι απαραίτητοι κωδικοί πρόσβασης.

Κατά τη προσέλευση στη Γραμματεία του Τμήματος θα προσκομίσετε :

  1. Εκτυπωμένη την αίτηση ηλεκτρονικής εγγραφής που υποβλήθηκε στο Υ.ΠΑΙ.Θ. στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου.
  2. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εφόσον αυτά αναγράφονται στην ηλεκτρονική αίτηση του Υ.ΠΑΙ.Θ.
  3. Δύο φωτογραφίες έγχρωμες (μεγέθους αστυνομικής ταυτότητας)
  4. Ευκρινής φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου (αναλόγως με τα δηλωθέντα στην ηλεκτρονική αίτηση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σε περίπτωση αναγραφής λανθασμένου ΑΜΚΑ ή αριθμού Ταυτότητας θα πρέπει να προσκομιστούν στη Γραμματεία τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι νεοεισαχθέντες θα ενημερώνονται, τόσο από τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Α.Π.Θ. http://dps.auth.gr και του Τμήματος.

Αναλυτικές οδηγίες : http://dps.auth.gr/el/node/3254