Wednesday 24 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία 2022 – Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 – Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Στο περίπλοκο υγειονομικό τοπίο που σχετίζεται με την πανδημία Covid 19, η Γαλλία αποτελεί μία από τις λίγες μεγάλες χώρες που συνέχισε να υποδέχεται φοιτητές από το εξωτερικό και να τους παρέχει έναν ελάχιστο αριθμό μαθημάτων δια ζώσης. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στη Γαλλία δε μειώθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, αντίθετα σημείωσε σημαντική αύξηση. Οι νέοι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τη Γαλλία και εκτίμησαν τόσο την ευελιξία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όσο και τη στήριξη που έλαβαν από το εκπαιδευτικό και από το διοικητικό προσωπικό.

Λαμβάνοντας υπόψη το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ελλήνων φοιτητών-τριών για τις σπουδές στη Γαλλία, αλλά και το ευνοϊκό πλαίσιο ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την ετήσια Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία 2022, που θα διεξαχθεί υβριδικά:

  • Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 διαδικτυακά: www.ifg.gr
  • το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα με φυσική παρουσία
  • την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 με φυσική παρουσία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Δείτε το γράμμα της Κ. Σανδρίν Μουσέ, Γενικής Πρόξενου της Γαλλίας & Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης με το σχετικό δελτίο τύπου και πληροφορίες για την έκθεση στη Θεσσαλονίκη.

Φανή ΦΕΝΕΡΟΛ

Βιβλιοθήκη / Πληροφορίες Campus France , Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης