Thursday 28 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφιας και ΜΜΕ, ΑΠΘ, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εφαρμογές Έντυπων Εκδόσεων» σκέφτονται και γράφουν για τη δεύτερη καραντίνα, χειμώνας 2020-21

Τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2019-20 στο ΑΠΘ ολοκληρώθηκαν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησα από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που παρακολουθούσαν το μάθημα “Εφαρμογές Έντυπων Εκδόσεων”, να γράψουν ένα κείμενο για το πώς νιώθουν μέσα σε αυτήν την περίεργη συγκυρία και να το συνοδεύσουν με μία φωτογραφία, με σκοπό να ετοιμαστεί μια έκδοση, ως ανάμνηση της περιόδου. Έτσι, δημοσιεύτηκε η έκτακτη έκδοση Quarantext, https://issuu.com/gina_georgiadou/docs/quarantext, με την ευχή να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Όμως, η συνεχιζόμενη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, είχε ως αποτέλεσμα και το χειμερινό εξάμηνο του 2020-21 να ολοκληρωθεί από απόσταση. Έτσι, αποφασίσαμε με το νέο τμήμα να επαναλάβουμε την έκδοση, με περιεχόμενο που ‘αποτυπώνει’ τη δεύτερη καραντίνα, με την ευχή το Quarantext II να είναι η τελευταία έκτακτη έκδοση.

Αν συγκρίνω τα κείμενα από την πρώτη, με αυτά από τη δεύτερη έκδοση, γίνεται φανερό πως οι δυσκολίες πληθαίνουν και οι αντοχές μειώνονται. Όμως, η αισιοδοξία και η όρεξη για ζωή, που –ευτυχώς– συνοδεύουν τις νεανικές ψυχές, υπερισχύουν.

Στις σελίδες του τεύχους που θα βρείτε εδώ σε μορφή pdf και στη διεύθυνση https://issuu.com/gina_georgiadou/docs/quarantext_ii σε μορφή e-magazine, φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ “σκέφτονται και γράφουν” για τη δική τους “δεύτερη” –και ελπίζω τελευταία– καραντίνα.

Καλή ανάγνωση

Ελισάβετ Τζίνα Γεωργιάδου | egeorgiadou@jour.auth.gr