Wednesday 24 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Εγγραφές στο εργαστηριακό μάθημα ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, Εαρινό 2020-21

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που βρίσκονται στο Ζ’ και ανώτερο εξάμηνο σπουδών και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μάθημα επιλογής (κατεύθυνσης Δημοσιογραφίας) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/npm9JmurxoX3cStd7.  Το μάθημα θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη 9:00-11:30 και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.

Σκοπός του μαθήματος είναι να εισαγάγει τους φοιτητές/τριες στην τέχνη της δημιουργίας ντοκιμαντέρ και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν σχετικές δεξιότητες. Η αξιολόγηση θα γίνει στη βάση ενός ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί από ομάδα 3-4 ατόμων, διάρκειας 5-7 λεπτών, ώστε να συνδυαστούν στην πράξη τεχνικές και δημιουργικές δεξιότητες.  Ο σχεδιασμός και προγραμματισμός των διαλέξεων/εργαστηρίων βασίζεται στη συνολική δημιουργική διαδρομή: αρχική ιδέα, προπαραγωγή, παραγωγή, μεταπαραγωγή. Η διδασκαλία θα ακολουθεί αυτήν την πορεία, ενώ παράλληλα κάθε βήμα που θα οδηγεί στο τελικό παραδοτέο θα ελέγχεται μέσω διόρθωσης/ανατροφοδότησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μάθημα θα βρείτε στο σύνδεσμο https://qa.auth.gr/el/class/1/600147920. Οι γενικές προαπαιτήσεις του μαθήματος είναι η διάθεση για δημιουργία και συνεργασία, η καλή χρήση Η/Υ και η δυνατότητα πρόσβασης σε κάποιο μέσο καταγραφής βίντεο, π.χ. DSLR camera, compact φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο με δυνατότητες καταγραφής βίντεο και ακουστικά.

Καθώς το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις υπάρχει ανώτατο όριο στις εγγραφές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ηλεκτρονικής δήλωσης.

Η διδάσκουσα

Δρ. Ελισάβετ Τζίνα Γεωργιάδου | egeorgiadou@jour.auth.gr