Friday 29 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Εγγραφές στο εργαστηριακό μάθημα ΔΗ5200 «Δημιουργική γραφή», εαρινό εξάμηνο 2023

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που φοιτούν στο ΣΤ΄ ή σε ανώτερο εξάμηνο σπουδών και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το μάθημα της κατεύθυνσης Δημοσιογραφίας «Δημιουργική γραφή» στο  εαρινό εξάμηνο 2023 να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής

https://docs.google.com/forms/d/1q10l3MU1Y7R4wbuKLCChLepZEtalNtSp67n8ahy-Fuc/viewform

την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 (έναρξη λειτουργίας της φόρμας).

Το μάθημα θα διεξάγεται Δευτέρα 11.30-14.00 στην αίθουσα 4Β.

Στο εργαστήριο δημιουργικής γραφής προσεγγίζουμε τα αντικείμενα: μυθοπλαστική και μη μυθοπλαστική αφήγηση, ιστορίες ανθρώπων, αληθινές ιστορίες, πεζογραφία (διήγημα/μυθιστόρημα). Εστιάζουμε στην αναζήτηση και επιλογή του θέματος, την έρευνα του υλικού, στις βασικές συγγραφικές επιλογές που αφορούν την πρώτη σελίδα, τη δομή και την πλοκή του κειμένου, το «συμβόλαιο με τον αναγνώστη», τις τεχνικές της αφήγησης, τον αφηγηματικό ρυθμό κ.τ.ό.

Καθώς το μάθημα έχει εργαστηριακή μορφή (υποχρεωτικές παρακολουθήσεις) και περιλαμβάνει εβδομαδιαίες ασκήσεις γραφής και την παρουσίαση/συζήτησή τους, υπάρχει ανώτατο όριο στις εγγραφές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση.

Όταν ο αριθμός συμπληρωθεί, θα γίνει σχετική ανακοίνωση και οι φοιτητές/φοιτήτριες που επιλέχθηκαν θα λάβουν ομαδικό ηλεκτρονικό μήνυμα για το πρώτο μάθημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προϋπόθεση για την τελική δήλωση στις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Γραμματείας ΑΠΘ sis.auth των εργαστηριακών μαθημάτων επιλογής, στα οποία απαιτείται προεγγραφή λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, είναι η έγκριση της συμμετοχής σας στο μάθημα από την διδάσκουσα. Συνεπώς, εφόσον δεν δείτε τα στοιχεία σας στην ανακοίνωση, δεν πρέπει να δηλώσετε το μάθημα στην ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου.

Η διδάσκουσα

Σοφία Νικολαΐδου

snikola@jour.auth.gr