Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις του τριήμερου της Πορείας Μνήμης (18-20 Μαρτίου 2017)

Εκ μέρους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, του Προέδρου του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη, και του Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, σας διαβιβάζουμε τις προσκλήσεις των εκδηλώσεων του τριήμερου της Πορείας Μνήμης (18-20 Μαρτίου 2017) που διοργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 74 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, όπου θανατώθηκαν 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίοι.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Συναυλία Μνήμης

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Με τα Μουσικά Σχήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τη Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, το φωνητικό σύνολο «εν χορώ», τη Νέα Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς και το Concerto Quartet. Σολίστ: Αγγελική Καθαρίου. Διευθύνει: Κωστής Παπάζογλου

Πορεία Μνήμης

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, 11:30 π.μ.

Αφετηρία Πλατεία Ελευθερίας Θεσσαλονίκης. Κατάληξη πορείας και τελετή στην Πλατεία Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού. Κεντρική ομιλία από την Ιστορικό, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ρίκα Μπενβενίστε με θέμα: «Από την ημέρα πένθους στις ημέρες μνήμης».

Εγκαίνια έκθεσης βιβλίου με θέμα «Μαρτυρίες και ιστορικά δοκίμια για την Εβραϊκή γενοκτονία» και ομιλία της Ιστορικού Ρένας Μόλχο με τίτλο: «Ιστορική έρευνα και μνήμη ως τρόπος ζωής».

 

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στις 18:00, στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται βιβλία από τη Συλλογή Shoa της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.