Saturday 20 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Πρόσκληση σε ενημέρωση για την ψηφιοποίηση επιστημονικών συγγραμμάτων

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ., με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ., σας προσκαλούμε την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017, στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ. (ώρες 09.00 – 12.00) σε μια ενημέρωση-συζήτηση με θέμα την ψηφιοποίηση επιστημονικών συγγραμμάτων για τις ανάγκες των φοιτητών/τριών με προβλήματα όρασης.

Την έναρξή της θα χαιρετήσει η Αναπληρωτής Πρύτανη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγήτρια κα Δ. Κλαβανίδου και ο Πρόεδρος της ΕΚΠΥ Καθηγητής κ. Θ. Αγοραστός.

Θα γίνει σύντομη παρουσίαση του προγράμματος AmeLib από την υπεύθυνη του Προγράμματος κα Ε. Δαφέρμου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ενημέρωση σχετικά με την συμμετοχή του ΑΠΘ στο Πρόγραμμα αυτό από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ. κα Α. Νάστα.

Στη συνέχεια θα αναπτυχθεί εκτενώς από τους φοιτητές του Α.Π.Θ. κκ. Α. Κουμτζή και Κ. Κραχτόπουλο η πρωτοβουλία υποστήριξης φοιτητών/τριών του Α.Π.Θ. με προβλήματα όρασης μέσω δημιουργίας δικτύου εθελοντών φοιτητών/τριών, που θα εκπαιδευτεί και θα αναλάβει την ψηφιοποίηση επιστημονικών συγγραμμάτων για τις ανάγκες όλων των φοιτητών/τριών του Α.Π.Θ., και πιθανώς αργότερα και άλλων Πανεπιστημίων.

Θα ακολουθήσει η λεπτομερής ενημέρωση των εθελοντών φοιτητών/τριών σχετικά με το τεχνικό μέρος της εκπαίδευσης για την ψηφιοποίηση των κειμένων μέσω δημιουργίας ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Θ. Αγοραστός
Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ.
Πρόεδρος της Επιτροπής
Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Α.Π.Θ