Friday 29 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Υποτροφίες της Κυβέρνησης του Μεξικού σε Έλληνες Υπηκόους

Κατεβάστε τα παρακάτω έγγραφα σχετικά με υποτροφίες της Κυβέρνησης του Μεξικού σε Έλληνες υπηκόους:

Α) το έγγραφο 87175/Ζ1/3.6.2015 του ΥΠΠοΠαιΘ, σχετικά με πρόγραμμα υποτροφιών στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών, από την κυβέρνηση του Μεξικού, σε Έλληνες υπηκόους για την πραγματοποίηση σπουδών (μεταπτυχιακών και διδακτορικών), έρευνας (μεταπτυχιακής και μεταδιδακτορικής), ιατρικής ειδικότητας και για ενίσχυση της κινητικότητας των φοιτητών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος είναι αναρτημένη η σχετική προκήρυξη (Convocatoria de Becas del Gobierno de México para Extranjeros 2016). Ωστόσο, επειδή α) οι υποτροφίες προσφέρονται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών β) το έγγραφο του ΥΠΠοΠαιΘ αναφέρεται σε συγκεκριμένες θέσεις*, επίπεδο σπουδών και εκπαιδευτικά ιδρύματα του Μεξικού γ) η προκήρυξη αναφέρει ρητώς ότι η αίτηση δεν υποβάλλεται ατομικά, αλλά ως επίσημη εισήγηση της κυβέρνησης που προτείνει τον/την υποψήφιο/-α, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/-ες να επικοινωνούν με το Τμήμα Δ΄ Φοιτητικών Θεμάτων και υποτροφιών του Υπουργείου (πληροφορίες: Δ. Παπαδημητράκης, τηλ¨210 344 3469, email: foitmer.yp@minedu.gov.gr) για συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που έχει ορίσει ο φορέας χορήγησης των υποτροφιών είναι η 31η Αυγούστου 2015. Συστήνεται στους/στις ενδιαφερόμενους/-ες να λάβουν υπόψη ότι εφόσον προϋπόθεση είναι η επίσημη πρόταση του ελληνικού Υπουργείου, ενδεχομένως η προθεσμία αυτή να μετατεθεί σε προγενέστερο χρόνο.
Διευκρινίσεις σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχονται επίσης από την υπεύθυνη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρεσβείας του Μεξικού στην Αθήνα, κα Sofia Paloma Ziogras, τηλ. 210 72 94 780 (εσωτ. 103), email: pziogas@sre.gob.mx (έως τις 14.8.2015)

* Σύμφωνα και με την τελευταία διευκρίνιση του Υπουργείου (28/7/2015), οι αναφερόμενες στο έγγραφό του συγκεκριμένες θέσεις προσφέρονται ΕΠΙΠΛΕΟΝ των προβλεπομένων της προκήρυξης, ΕΙΔΙΚΑ για υποψήφιους/υποψήφιες με Ελληνικής υπηκοότητα.

Β) το έγγραφο 87176/Ζ1/3.6.2015 του ΥΠΠοΠαιΘ, σχετικά με πρόγραμμα υποτροφιών στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών, από την κυβέρνηση του Μεξικού, σε Έλληνες υπηκόους για την πραγματοποίηση επισκέψεων καθηγητών (με υποχρέωση διδασκαλίας), διεύθυνση συνεδρίων υψηλού επιπέδου, έρευνα αποκλειστικά σε θέματα μεξικανικών σπουδών, παραγωγή καλλιτεχνικού έργου ή δημοσιογραφικού υλικού (residency).

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος είναι αναρτημένη η σχετική προκήρυξη (Programas Especiales 2015), η οποία αναλύεται περεταίρω ανά κατηγορία, και η αίτηση. Η διάρκεια της υποτροφίας είναι από λίγες ημέρες έως κάποιους μήνες, αναλόγως το επιμέρους πρόγραμμα. Τα προγράμματα μπορούν να ξεκινήσουν έως τον Οκτώβριο 2015.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στην Πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα είναι η 14η Αυγούστου 2015.
Διευκρινίσεις σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχονται από την υπεύθυνη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρεσβείας του Μεξικού στην Αθήνα, κα Sofia Paloma Ziogras, τηλ. 210 72 94 780 (εσωτ. 103), email: pziogas@sre.gob.mx (έως τις 14.8.2015)