Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Ανακοίνωση εισδοχής στην E.J.T.A.

Στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημοσιογραφικής Εκπαίδευσης (EJTA) που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Μαΐου 2015, στις Βρυξέλλες, έγινε ομοφώνως δεκτό ως μέλος το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχοντας υποβάλλει επισήμως σχετική αίτηση, στις αρχές Απριλίου 2015, το Τμήμα μας επισκέφτηκαν και αξιολόγησαν διεξοδικά οι Καθηγ. Niko Drok, Πρόεδρος της EJTA, και Nadia Vissers, Γραμματέας της ΕJTA. Το Τμήμα μας γίνεται μέλος μιας ένωσης 60 Σχολών/Τμημάτων Δημοσιογραφίας από 24 χώρες της Ευρώπης, η οποία, από την ίδρυσή της το 1990, επιδόθηκε στην ανάπτυξη της σύγχρονης διδασκαλίας και έρευνας της δημοσιογραφίας.

Ο συνεχής αναστοχασμός της πάνω στα πρότυπα, αξίες και δεξιότητες που οφείλουν να έχουν οι σημερινοί δημοσιογράφοι συνοψίζεται στη Διακήρυξη του Ταρτού (2003, αναθ. το 2013), οι αρχές της οποίες σχετικά με τη δημόσια αξία και τους επαγγελματικούς κανόνες της ευρωπαϊκής δημοσιογραφίας, τηρούνται και εφαρμόζονται από όλα τα μέλη της EJTA στα εκπαιδευτικά προγράμματά τους.