Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Επιδοτούμενο Θερινό Σχολείο στο Bochum (Γερμανία) – Europe As a Crisis and Discourse

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα http://www.ruhr-uni-bochum.de/deutschlandforschung/RED.htm έχει ανακοινωθεί πρόσκληση συμμετοχής νέων επιστημόνων σε θερινό σχολείο, συνεπικουρούμενο από διεθνή εργαστήρια, με θέμα: “Europe as a Crisis and Discourse: ideas check-venture practice-responsibility”. Το σχολείο αποτελεί μέρος προγράμματος για την ανάπτυξη ενός δικτύου ευρωπαϊκού διαλόγου, που έχουν καταρτήσει από κοινού το Ινστιτούτο Γερμανικών Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Bochum και το Ίδρυμα Mercator. Το πρόγραμμα έχει χρονικό ορίζοντα έως το 2017.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες, οι οποίοι εκπονούν διατριβή σε θέμα σχετικό με την Ευρώπη και έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν σε έναν ευρωπαϊκό διάλογο τόσο κατά τη συμμετοχή τους στο θερινό σχολείο όσο και στη δημόσια σφαίρα, παρεμβαίνοντας στα ευρωπαϊκά ζητήματα, καθιστώντας την έρευνά τους κατανοητή στο ευρύ κοινό και αναλαμβάνοντας ευθύνη για το μέλλον της Ευρώπης.

Θα επιδοτηθούν 18 θέσεις (εκ των οποίων 3 είναι δυνατόν να αφορούν μεταδιδακτορικούς ερευνητές) με κριτήριο το επισημασμένο ενδιαφέρον των υποψηφίων στον ευρωπαϊκό διάλογο και την ερευνητική τους προσέγγιση (ερωτήματα, υλικό, διαδικασία, θέσεις). Η γνώση της Γερμανικής γλώσσας σε μέσο επίπεδο είναι υποχρεωτική.

Το θερινό σχολείο θα διεξαχθεί στο Bochum από 5-28 Αυγούστου 2015, και περιλαμβάνει επιστημονικό πρόγραμμα με μεθοδολογικές συζητήσεις και πρόγραμμα εκπαίδευσης σε πρακτικές δράσης και με τη χρήση των ΜΜΕ. Τα εργαστήρια θα είναι διεθνή και θα διεξαχθούν σε διαφορετικά Πανεπιστήμια, κυρίως της Νότιας Ευρώπης, σε συνεργασία με περιφερειακούς εταίρους. Τα εργαστήρια είναι διάρκειας 3-4 εργάσιμων ημερών και επιδοτείται η συμμετοχή σε 2 εκ των συνολικά 4.

Η επιδότηση αφορά δαπάνες μετακίνησης και διαμονής, ύψους 1400 Ευρώ για το σχολείο και 600 Ευρώ για τα εργαστήρια.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 9 Μαϊου 2015 στο email: idf@rub.de

Για διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 0049 234 322 -7863 ή -8863

Κατεβάστε τα σχετικά αρχεία.

ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΘ