Tuesday 23 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Αιτήσεις πρακτικής άσκησης

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΜΜΕ

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Χρήστος Φραγκονικολόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ –

ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Από αυτή τη στιγμή και έως την Παρασκευή τα μεσάνυχτα όσοι έχετε επιλεγεί για να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση αυτό το εξάμηνο, θα μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά τις αιτήσεις σας μέσα από την πλατφόρμα του ΔΑΣΤΑ (https://dasta.auth.gr). Εκεί θα κάνετε σύνδεση με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό και θα ακολουθήσετε τα βήματα που επεξηγούνται στο σχετικό εγχειρίδιο που μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο:

https://dasta.auth.gr/uploaded_files/635234036806004928.pdf

Η μοναδική διαφορά σε σχέση με τον οδηγό είναι αυτό που αναφέρεται στη σελ. 8. Όταν θα χρειαστεί να εισάγετε στο σύστημα την αίτησή σας δεν υπάρχει το κουμπί «αναζήτηση», αλλά θα πρέπει να ανεβάσετε το έντυπο της αίτησης που θα έχετε ήδη αποθηκευμένη στον υπολογιστή σας (link θα βρείτε στις ανακοινώσεις της Πρακτικής: «Π.4. Αίτηση πρακτικής άσκησης_v.2»).

Κατά τη συμπλήρωση των αιτήσεων θα πρέπει να συμπληρώσετε υποχρεωτικά όλα τα πεδία πλην του ΑΜΑ σε περίπτωση που δεν έχετε.

Πρέπει να προσέξετε ότι εκτός από τον Αριθμό Ειδικού Μητρώου-ΑΕΜ (που αναγράφεται στο βιβλιάριο σπουδών) σας ζητά και έναν 16ψηφιο αριθμό (το ΑΕΜ αποτελεί μέρος αυτού) ο οποίος αναγράφεται στο πάσο σας.

Όσοι δεν έχετε ΑΜΑ θα πρέπει να παραλάβετε από την κα Μπάνου μία βεβαίωση τη Δευτέρα 31/3, ώρες 10:00-10:30 ώστε την Τρίτη το πρωί να πάτε στο ΙΚΑ (είτε της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, είτε στο ΙΚΑ όπου ανήκει ο φορέας όπου θα κάνετε πρακτική) για να βγάλετε ΑΜΑ, τον οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσετε στη συνέχεια στην ηλεκτρονική σας αίτηση στο ΔΑΣΤΑ ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι συμβάσεις σας.

Εκτός της βεβαίωσης που θα σας δώσει η κα Μπάνου θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας:

1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο.

2. Βεβαίωση Απόδοσης ΑΦΜ (ή αντίστοιχο έντυπο με το Α.Φ.Μ. και τη Δ.Ο.Υ., π.χ. εκκαθαριστικό).

3. ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)

4. Αποδεικτικό Διαμονής (ενοικιαστήριο ή ένα λογαριασμό ΔΕΗ)

5. Για Ασφαλισμένους και σε άλλα ταμεία «Βεβαίωση» με ημερομηνία έναρξης και Αριθμό Μητρώου ( ΜΟΝΟ για ΑΜΕΣΑ ασφαλισμένους και σε άλλο φορέα, π.χ. ΟΑΕΕ, ΤΑΕ)

6. Βιβλιάριο Τραπεζικού Λογαριασμού -φωτοτυπία τη σελίδα που φαίνεται ο Τραπεζικός Λογαριασμός.

Για απορίες, προβλήματα μπορείτε να επικοινωνήσετε ανά πάσα στιγμή στο: katerina.kostopoulou@gmail.com.

Τέλος, όσοι πρόκειται να κάνετε την πρακτική σας εκτός Θεσσαλονίκης, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μου για να κανονίσουμε να σας δώσω τη βεβαίωση για το ΙΚΑ.

Αίτηση συμμετοχής