Thursday 28 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Πρόσκληση στις δράσεις της Βιβλιοθήκης του Τμήματος

Στα πλαίσια της υλοποίησης προτάσεων που αφορούν στην διασύνδεση των σπουδών των φοιτητών/τριών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ με την ζωή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η Βιβλιοθήκη του Τμήματος προτείνει δράσεις με σκοπό :

  • Την σύνδεση των σπουδών των φοιτητών με την επικαιρότητα της πόλης στην οποία σπουδάζουν.
  • Την γνωριμία με ποικίλες εκφάνσεις του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης.
  • Τον εμπλουτισμό των συναφών με τις σπουδές τους γνωστικών πεδίων μέσω προγραμμάτων ή δράσεων που αφορούν στον κινηματογράφο, στη φωτογραφία, στο θέατρο αλλά και εν γένει στις παραστατικές τέχνες.
  • Την επικοινωνία των προπτυχιακών φοιτητών με τους φοιτητές Erasmus καθώς και την διαμόρφωση στάσεων αποδοχής της πολιτισμικής ετερότητας.
  • Την καθιέρωση μίας σταθερής συνάντησης σε χώρο της πόλης μετά από επιλογή των φοιτητών για την προώθηση της σταθερής επικοινωνίας αλλά και της ανάληψης πρωτοβουλιών για την παροχή βοήθειας, ενημέρωσης αλλά και για την από κοινού συμμετοχή σε ξεναγήσεις, εκδρομές πολιτιστικού χαρακτήρα, εκπαιδευτικά σεμινάρια ή και συνέδρια που αφορούν σε ζητήματα Μέσων, τεχνολογίας και εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2013-14, η Βιβλιοθήκη του τμήματος θα διοργανώνει επισκέψεις σε μουσεία της πόλης μας (με ξενάγηση σε ορισμένα από αυτά) για προπτυχιακούς και φοιτητές Erasmus του Τμήματος σε συνάρτηση με το διδακτικό τους πρόγραμμα.

Παρακαλούνται οι φοιτητές/-τριες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις δράσεις να επικοινωνούν με τη βιβλιοθήκη, 2ος όρ. (ή 2310-992094, mmelib@jour.auth.gr.) Το συντομότερο δυνατό γιατί σε κάθε επίσκεψη μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 30 άτομα.

Οι επόμενες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν:
Παρασκευή 28.3. 2014 στις 14.30 π.μ. στο Φωτογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Περιλαμβάνει ξενάγηση με ατομικό κόστος 0,50 λεπτά.
Τρίτη 1. 4. 2014 στις 10.00 π.μ. στο Τελόγλειο Μουσείο.
Περιλαμβάνει ξενάγηση με ατομικό κόστος 2,50 ευρώ.
Δευτέρα 7.4.2014 στις 10.00 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Παρασκευή 11.4. 2014 στις 3.00. π.μ. στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Περιλαμβάνει ξενάγηση με ατομικό κόστος 2 ευρώ.

Σε όλα τα μουσεία η είσοδος για τους φοιτητές είναι δωρεάν με επίδειξη φοιτητικής
Ταυτότητας και δεν είναι υποχρεωτική η ξενάγηση.

Κατεβάστε τη σχετική πρόσκληση