Thursday 18 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Εκδήλωση της Σχολής ΟΠΕ

Θεσσαλονίκη, 1/2/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ στο (κτίριο ΚΕ.Δ.Ε.Α.) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Τέσσας Δουλκέρη «Η Ώρα η Κακιά» –παραγωγή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Καθηγητές του ΑΠΘ. κ. Νίκο Ιντζεσίλογλου,  κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον κ. Δημήτρη Μάρδα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κοσμήτωρ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια κ. Ευγενία Πετρίδου.

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας τον Οκτώβριο του 2011 και έχει προβληθεί σε διάφορες αίθουσες στην Ελλάδα. Αναφέρεται στο κοινωνικό φαινόμενο της βίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Μέσα από πέντε αληθινά περιστατικά σκιαγραφείται η κατάληξη ενός καυγά στην γειτονιά, μιας λογομαχίας στο σπίτι, μιας συμπλοκής στο γήπεδο, μίας επιθετικής συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο ή στο χώρο εργασίας και οι δυσάρεστες συνέπειες που ακολουθούν. Περιστατικά στα οποία οι περισσότεροι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και όμως κανείς δεν έχει σκεφτεί τις δυσμενείς επιπτώσεις τους.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία /Σενάριο-Τέσσα  Δουλκέρη, Μοντάζ /Επεξεργασία-Αμαλία Δρόσου, Θάνος Φουλούλης, Πρωτότυπη Μουσική-Θάνος Φουλούλης, Παραγωγή-Γιώργος Καλλίρης, Εργαστήριο Ηλεκρονικών Μ.Μ.Ε.Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης