Friday 29 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ/ΚΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

Σε εφαρμογή του Ν. 4009/2011 (άρθρο 54, §2) και ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Σπουδών του Α.Π.Θ., η οποία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου αριθμ. 1650/09.07.2012, αποφασίστηκε να χορηγηθούν ανταποδοτικές υποτροφίες και σε μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες β΄ κύκλου σπουδών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης).

Οι υπότροφοι θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, με φυσική παρουσία, σε χώρους εκπαίδευσης, καλύπτοντας ειδικές ανάγκες της Σχολής/ του Τμήματος που φοιτούν ( όχι προσώπων),  με αντιμισθία   το ποσό των 8 ευρώ ανά ώρα, και με ώρες παρουσίας που δε θα υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τις είκοσι (20) μηνιαίως και συνολικά για τρεις μήνες (Σεπτέμβριο, Οκτώβριο & Νοέμβριο 2012).

Η επιλογή των δικαιούχων (2 τακτικών και 2 αναπληρωματικών) θα γίνει με ανοιχτή διαδικασία από το Τμήμα  Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με κριτήρια επιλογής για τα οποία κατατίθενται και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά:

1. Οι υποψήφιοι/ες να βρίσκονται σε κανονική διάρκεια φοίτησης.

2. Να είναι εξαιρετικής επίδοσης.

3. Το προσωπικό τους εισόδημα για το οικονομικό έτος 2011 να μην υπερβαίνει το ποσό των

5.000,00€ (εκκαθαριστικό σημείωμα ή υπεύθυνη  δήλωση του Ν. 1599).

4. Να μη λαμβάνουν συγχρόνως υποτροφία από άλλη πηγή, ούτε να συμμετέχουν σε άλλα

προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό  του Α.Π.Θ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους στη Γραμματεία του Τμήματος  Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, κατά τις εργάσιμες ημέρες από 11.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ., από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 έως και την Παρασκευή  7 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, αφού αξιολογηθούν από το Τμήμα, θα διαβιβαστούν στην Επιτροπή Σπουδών του Τμήματος, η οποία θα έχει και την ευθύνη για την τελική επιλογή των υποτρόφων.

Η υποτροφία θα καταβάλλεται  στο/στη δικαιούχο κάθε μήνα, μετά από  γραπτή βεβαίωση (σχετικό έντυπο χορηγείται από το Τμήμα Σπουδών) στην οποία θα βεβαιώνεται ο ακριβής αριθμός ωρών παρουσίας. Η βεβαίωση υπογράφεται από τον υπεύθυνο διαχείρισης του Προγράμματος των Ανταποδοτικών Υποτροφιών, τον Πρόεδρο του Τμήματος που φοιτά ο/η υπότροφος, σφραγίζεται  από τη Γραμματεία  και υποβάλλεται στο Τμήμα Σπουδών στο τέλος κάθε μήνα. Η διαδικασία απόδοσης (πληρωμής) της υποτροφίας πραγματοποιείται από  το Τμήμα Σπουδών.

Ο/Η υπότροφος οφείλει να τηρεί τα οριζόμενα από το Τμήμα σχετικά με την παρουσία του/της και επίσης να τηρεί τις προθεσμίες που ορίζονται από το Τμήμα Σπουδών για την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών απόδοσης της υποτροφίας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί συμπεριφορά ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του/της υποτρόφου, η Επιτροπή Σπουδών διακόπτει την υποτροφία, η οποία  αυτομάτως παραχωρείται σε επόμενο αναπληρωματικό μέλος.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Τμήματος  Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας  ( τηλ. 2310 99 1951 2310 99 2063 11.00π.μ.-13.00μ.μ.).