Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Πρακτική άσκηση Μάρτιος-Αύγουστος 2020 – Παραγωγή ντοκιμαντέρ για τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων με τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων, τα οποία σχετίζονται με την οπτικοακουστική παραγωγή, προκηρύσσεται ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρακτική άσκηση τριών (3) φοιτητών/τριων, που φοιτούν στο 6ο εξάμηνο σπουδών και άνω, για την παραγωγή 15λεπτών ντοκιμαντέρ.

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι 6 μήνες, από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο του 2020.  

Οι ολοκληρωμένες παραγωγές θα προβληθούν στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων από τον Οκτώβριο του 2020.

Οι φοιτητές/τριες θα επιλεγούν:
α) βάσει των τεκμηριωμένων γνώσεων τους στην οπτικοακουστική παραγωγή που θα προκύπτει από τη συμμετοχή τους στα αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος ή/και από άλλες συναφείς δραστηριότητες (γνώση χρήσης κάμερας και μικροφώνων, μοντάζ και επεξεργασία ήχου),
β) τη βαθμολογία τους,
γ) την ενασχόλησή τους με τον χώρο του ντοκιμαντέρ,
δ) τις προτάσεις που θα καταθέσουν για την παραγωγή ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης,
ε) την προφορική συνέντευξη.

Πέρα από τα παραπάνω, βασικές προϋποθέσεις είναι επίσης να μην έχουν συμμετάσχει ή να έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης άλλων φορέων και να έχουν διάθεση για συνεργασία, καθώς η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να ολοκληρώσει την παραγωγή πέντε (5) 15λέπτων ντοκιμαντέρ, καθώς και να συνεργαστεί με φοιτητές/τριες του τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ και του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στην παραγωγή και των δικών τους ντοκιμαντέρ.

Η αμοιβή για κάθε φοιτητή/τρια θα προέρχεται από το κανάλι της Βουλής και ανέρχεται
σε 400 ευρώ μηνιαίως με ασφάλιση. Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και οι φοιτητές/τριες που θα συμμετάσχουν θα βαθμολογηθούν για το μάθημα επιλογής «Πρακτική Άσκηση».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να στείλουν μέχρι την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 με email στην κ. Γεωργιάδου egeorgiadou@jour.auth.gr, με θέμα «Πρακτική στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων», τα κάτωθι:

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα σε μορφή κειμένου, όπου θα αναφέρονται, τα συναφή μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει στο Τμήμα, οι οπτικοακουστικές παραγωγές που έχουν ολοκληρώσει στη σχολή ή/και αλλού, μαζί με τα λινκ τους στο google drive, καθώς και οποιαδήποτε ενασχόληση με τον χώρο του ντοκιμαντέρ (π.χ. εθελοντές σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ).
  2. Αναλυτική βαθμολογία από το sis
  3. Πέντε προτάσεις για παραγωγή ντοκιμαντέρ με ελεύθερη θεματολογία, με την προϋπόθεση να είναι υλοποιήσιμα. Οι λήψεις δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν μόνο στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερα θα εκτιμηθούν προτάσεις που αναφέρονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αρκεί να μπορούν να υλοποιηθούν.