Thursday 18 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Πρόσκληση Υποβολής Υποψηφιοτήτων για Εισαγωγή και Φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημοσιογραφία» Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί σε υποβολή υποψηφιοτήτων για την εισαγωγή/φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημοσιογραφία».

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) ιδρύθηκε με το ΦΕΚ Β’ 3929/10.09.2018 και διέπεται από τις διατάξεις του Ν.4485/17 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.4009/11 και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΠΜΣ, όπως ισχύει μετά την έγκριση του από τη Σύγκλητο Ειδικής Σύνθεσης (συνεδρίαση 2958/12 και 13-4-2018).

Στο ΠΜΣ «Δημοσιογραφία» γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του Α΄ κύκλου σπουδών Σχολών ή Τμημάτων Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Δημοσιογραφίας, Πολιτικών Επιστημών, Δημόσιας Διοίκησης, Διεθνών Σπουδών, Οικονομικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ψυχολογίας, Νομικής, Φιλοσοφικής, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Θεολογίας, Επιστημών της Αγωγής, Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας, Αρχιτεκτονικής, Καλών Τεχνών, Θεατρικών, Μουσικών ή Κινηματογραφικών Σπουδών, από ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι άλλων συναφών Τμημάτων ΑΕΙ ή Σχολών Ανώτατης Παιδείας της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.

Ακόμη, δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έχουν και φοιτήτριες/-τές οι οποίες/-οι καθίστανται πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ κατά την περίοδο Ιουνίου 2019. Για τη συμμετοχή των φοιτητριών/-ών αυτών, απαιτείται πιστοποιητικό από τη Γραμματεία του Τμήματός τους από το οποίο να προκύπτει ότι περάτωσαν τις σπουδές τους κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου 2019. Η εγγραφή, εφόσον επιλεγούν, θα οριστικοποιηθεί με την έγκαιρη εντός προθεσμίας προσκόμιση του αντίστοιχου πτυχίου.

Το ΠΜΣ στην παρούσα φάση θα δεχτεί συνολικά τριάντα (30) φοιτήτριες/-ές σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας.

Δείτε την πρόσκληση

Κατεβάστε την αίτητη

Ύλη συνεντεύξεων 2019-2020

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Προγράματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Δημοσιογραφία.