Ανακοινώσεις

Αναβολή ορκωμοσιών λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού

26.03.2020  |  No Comments ››

Σύμφωνα με πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (ΦΕΚ 956/21.3.2020), για το χρονικό διάστημα από 21.3. έως και 10.4.2020, αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση στα ΑΕΙ και όλες ... Continue Reading »

Προγραμματισμένη απολύμανση του κτηρίου επί της οδού Εγνατία 46

23.03.2020  |  No Comments ››

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω προγραμματισμένης απολύμανσης του κτηρίου επί της οδού Εγνατία 46, στις 27/03/2020, όπου στεγάζεται και η Γραμματεία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., η Γραμματεία θα παραμείνει κλειστή.   Continue Reading »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ “GO STYRIA” ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ GRAZ, ΑΥΣΤΡΙΑ)

23.03.2020  |  No Comments ››

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με πρόγραμμα υποτροφιών της επαρχίας Styria της Αυστρίας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Graz, για την υποστήριξη της κινητικότητας Ελληνίδων ... Continue Reading »

Συνέχιση του μαθήματος “Τέχνη & Μαζική Επικοινωνία”

22.03.2020  |  No Comments ››

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου, το μάθημα "Τέχνη & Μαζική Επικοινωνία" θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, προκειμένου να αποφευχθεί μεγάλη παράταση του εξαμήνου λόγω της αναστολής των μαθημάτων. Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ... Continue Reading »

Ανακοίνωση στο μάθημα ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

19.03.2020  |  No Comments ››

Καλημέρες με δύναμη και αισιοδοξία! Στόχος να καταφέρουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε και τον άλλο. Επίσης, ως έγκλειστοι, θέλουμε δεν θέλουμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και ... Continue Reading »

Ανακοίνωση για το μάθημα Αθλητική Δημοσιογραφία ΙΙ

18.03.2020  |  No Comments ››

Το μάθημα Αθλητική Δημοσιογραφία ΙΙ της Παρασκευής 20/3/2020, θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Στους φοιτητές και φοιτήτριες που παρακολουθούν το μάθημα, έχει σταλεί ο σχετικός σύνδεσμος στο ιδρυματικό e mail τους. Σε κάθε περίπτωση, ... Continue Reading »

Εφαρμογές Έντυπων Εκδόσεων και Παραγωγή Ντοκιμαντέρ από απόσταση

18.03.2020  |  No Comments ››

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές εύχομαι να είστε όλοι καλά. Σας ενημερώνω -όσους και όσες δεν έχουν δει τα μηνύματα στον ιδρυματικό τους λογαριασμό- πως τα μαθήματα που διδάσκω Εφαρμογές Έντυπων Εκδόσεων και ... Continue Reading »

Έρευνα για τον φεμινισμό στη σύγχρονη Ελλάδα

17.03.2020  |  No Comments ››

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε το σύντομο ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στο λινκ που ακολουθεί, το οποίο αποτελεί ερευνητικό εργαλείο, στο πλαίσιο πτυχιακής εργασίας με θέμα τον φεμινισμό στη σύγχρονη Ελλάδα, που εκπονούν οι φοιτήτριες ... Continue Reading »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2020-21

17.03.2020  |  No Comments ››

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση της Πολωνικής Εθνικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (NAWA) σχετικά με πρόγραμμα υποτροφιών σε Έλληνες και Ελληνίδες υπηκόους, για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών σε οποιαδήποτε ... Continue Reading »

ΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ & ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2020-21

17.03.2020  |  No Comments ››

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχουν αναρτηθεί οι εξής ανακοινώσεις Α. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΙΜΕΡΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2020-21 1. Σλοβακία 15 μήνες (σύνολο) υποτροφίας σε Υ.Δ. ... Continue Reading »

Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας στα ΑΕΙ και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

12.03.2020  |  No Comments ››

Έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους εργασίας». Έγγραφο του Υφυπουργού ... Continue Reading »

Δημοσίευση Κοινής Υπουργικής Απόφασης επιβολής μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, από 11.3.2020

12.03.2020  |  No Comments ››

Δείτε την ΚΥΑ (ΦΕΚ 783/Β΄/10-3-2020) με θέμα: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ... Continue Reading »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 430

11.03.2020  |  No Comments ››

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 430   Continue Reading »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ο.Π.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ.

11.03.2020  |  No Comments ››

Σας ενημερώνουμε ότι, ύστερα από e-mail των Πρυτανικών Αρχών και σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Υγείας, η Γραμματεία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., αποφάσισε να μη δέχεται δια ζώσης τους φοιτητές τις ... Continue Reading »

Εγκύκλίος οδηγιών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

11.03.2020  |  No Comments ››

Δείτε τα παρακάτω σχετικά έγγραφα: Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες» ΚΥΑ ... Continue Reading »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Υ.Δ. ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ VIADRINA (Frankfurt Oder)

11.03.2020  |  No Comments ››

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Viadrina της Φρανκφούρτης (Oder) σχετικά με πρόγραμμα υποτροφιών έρευνας για Υ.Δ. (Viadrina International Program for Graduates - VIP). Η υποτροφία ... Continue Reading »

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΜΣ “Η Μακεδονία στην Επανάσταση του 1821”

11.03.2020  |  No Comments ››

"Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προετοιμάζει την οργάνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Η Μακεδονία στην Επανάσταση του 1821: Πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και ιστοριογραφικές διαστάσεις». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην έδρα της Ε.Μ.Σ., στη ... Continue Reading »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΚΠΟΝΗΣΗ Δ.Δ., ΕΡΕΥΝΑ

04.03.2020  |  No Comments ››

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί προκήρυξη του Ιδρύματος Παιδείας & Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (ΙΠΕΠ) σχετικά με πρόγραμμα υποτροφιών ακ. έτους 2020-21, με χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, που αφορά σε: ... Continue Reading »

Αποτελέσματα πρακτικής άσκησης για το εαρινό εξάμηνο

27.02.2020  |  No Comments ››

Δείτε το σχετικό αρχείο.   Continue Reading »

Δημόσια παρουσίαση – υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής

26.02.2020  |  No Comments ››

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. σας προσκαλεί στη δημόσια παρουσίαση – υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής του υποψηφίου  διδάκτορα του Τμήματος κ. Ιωάννη Αγγέλου με θέμα: «Διαδικτυακές πρακτικές των ΜΜΕ: Η σχέση δεικτών κοινωνικής δικτύωσης ... Continue Reading »

Αναστολή προγραμματισμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία

26.02.2020  |  No Comments ››

Δείτε το υπ' αριθμ. πρωτοκόλλου 19431/26-02-2020 έγγραφο του Τμήματος Διοίκησης με θέμα: "Αναστολή προγραμματισμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία", μαζί με το έγγραφο του Τμήματος Γ' Τεκμηρίωσης και Διασφάλισης Ποιότητας της Διεύθυνσης Οργανωτικής και ... Continue Reading »

Προκήρυξη 1 Προπτυχιακής Υποτροφίας Κληροδοτήματος Χατζόπουλου

26.02.2020  |  No Comments ››

Δείτε α) ανακοίνωση του Ι.Κ.Υ. για την προκήρυξη χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, με κριτήριο την οικονομική αδυναμία και κατά προτίμηση την καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, σε προπτυχιακούς φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ της ... Continue Reading »

ΙΚΥ – Ανακοίνωση προγράμματος υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο εξωτερικό. Πρόγραμμα ΙΚΥ-ΕΤΕ

26.02.2020  |  No Comments ››

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) ανακοίνωσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα πέντε (5) θέσεων υποτροφιών για ... Continue Reading »

Ανάκτηση και Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων (σχετικά με το μάθημα στις 24/2/20)

23.02.2020  |  No Comments ››

Τη Δευτέρα 24/2, παρακαλούνται όσοι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να φέρουν το φορητό υπολογιστή τους στη διάλεξη του μαθήματος Ανάκτηση και Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων. Continue Reading »

Δημόσια παρουσίαση – υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής

16.02.2020  |  No Comments ››

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. σας προσκαλεί στη δημόσια παρουσίαση – υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής της υποψήφιας  διδάκτορα του Τμήματος κας  Γεωργίας Γιολτσίδου με θέμα: «Κοινωνικά Μέσα και Πολιτική Επικοινωνία σε περιόδους κρίσης - ... Continue Reading »

Ανακοίνωση ΣΝΕΓ τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας των αλλοδαπών φοιτητών-ητριών του Α.Π.Θ. για το εαρινό εξάμηνο 2019-2020

16.02.2020  |  No Comments ››

Δείτε την ανακοίνωση του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας σχετικά με τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας των αλλοδαπών φοιτητών-ητριών του Α.Π.Θ. για το εαρινό εξάμηνο 2019-2020. Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 1051/77 όλοι οι ... Continue Reading »

Trinity College, University of Dublin: International Postgraduate Conference, Call for Abstracts or posters

16.02.2020  |  No Comments ››

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων (http://international-relations.auth.gr/el/node/2077 ) έχει αναρτηθεί ανακοίνωση που αφορά πρόσκληση για συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων (με υποβολή εργασίας ή πόστερ) στο διεθνές συνέδριο με ... Continue Reading »

Προκήρυξη για εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνία»

14.02.2020  |  No Comments ››

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί σε υποβολή υποψηφιοτήτων για την εισαγωγή και φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνία». Συνολικά, το ΠΜΣ ‘ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ’ παρέχει τρεις διαφορετικές ειδικεύσεις: α) ... Continue Reading »

Προκήρυξη για Εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημοσιογραφία»

14.02.2020  |  No Comments ››

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί σε υποβολή υποψηφιοτήτων για την εισαγωγή και φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημοσιογραφία». Συνολικά, το ΠΜΣ ‘ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ’ παρέχει τρεις διαφορετικές ειδικεύσεις: α) ... Continue Reading »

Ανακοίνωση Διατμηματικών Μαθημάτων Γαλλικής του ΚΔΞΓ εαρινού εξαμήνου α.έ. 2019-2020

14.02.2020  |  No Comments ››

Δείτε τις ανακοινώσεις για την πραγματοποίηση των παρακάτω διατμηματικών μαθημάτων: Διατμηματικά μαθήματα Γαλλικής γλώσσας (επίπεδο Α2), Διατμηματικό μάθημα «Προετοιμασία φοιτητών για συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ σε γαλλόφωνα Πανεπιστήμια» που διοργανώνει το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων ... Continue Reading »