Friday 29 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Informations de l’Agence universitaire de la Francophonie en Europe de l’Ouest

Δείτε ο παρακάτω μήνυμα της Συντονίστριας για την Γαλλοφωνία στο ΑΠΘ, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας κ. Τ. Δημητρούλια.

—————–

Η Ένωση Γαλλόφωνων Πανεπιστημίων (AUF) και ειδικά στο Γραφείο Δυτικής Ευρώπης, στο οποίο υπαγόμαστε, έχει να προτείνει τα ακόλουθα πολύ ενδιαφέροντα:

1. Διαγωνισμός γαλλόφωνης ποίησης για φοιτητές (έως 21 Μαρτίου 2018), τον οποίο προκηρύσσει το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, με διάφορα έπαθλα.
https://www.auf.org/europe-ouest/nouvelles/appels-a-candidatures/concours-etudiant-international-de-poesie-francophone-17e-edition/

2. Έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός εισαγωγής στην École Supérieure de la Francophonie pour l’Administration et le Management (ESFAM), με έδρα τη Σόφια. Η προθεσμία λήγει στις 16.5.2018 και η διεθνής αυτή σχολή καταρτίζει σε ζητήματα Δημόσιας Διοίκησης, Διοίκησης και Ηγεσίας.

3. Créathon, διαγωνισμός δημιουργικής, καινοτόμας ιδέας για την ψηφιακότητα, τη γαλλοφωνία και την εκπαίδευση. Συμμετέχουν ομάδες 3 έως 5 ατόμων και η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 9η Μαΐου 2018.
https://www.auf.org/europe-ouest/nouvelles/actualites/participez-creathon-2018/

4. Παραμένει ανοιχτή η υποβολή προτάσεων για επισκέψεις εμπειρογνωμοσύνης μικρής διάρκειας, ως την 1η Οκτωβρίου 2018. Με βάση μια πρόσκληση που μια χώρα του Νότου, όπως αυτές ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα, απευθύνει στο ΑΠΘ με στόχο ένα συγκεκριμένο έργο, ένας εμπειρογνώμονας επισκέπτεται τη χώρα αυτή και η AUF καλύπτει τα έξοδα της επίσκεψης.