Thursday 25 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Υποτροφίες Ρουμανίας προς αλλοδαπούς μη προερχομένους από χώρες-μέλη της Ε.Ε. ακ. έτους 2018-2019

Δείτε το έγγραφο 14749/Ζ1/29.1.2018 του ΥΠΠΕΘ, σχετικά με πρόγραμμα υποτροφιών της Ρουμανίας, για το ακ. έτος 2018-19, που αφορά σε:

  • αλλοδαπούς/-ές (μη Ρουμάνους/-ες) προερχόμενους/-ες από οποιαδήποτε χώρα, ΕΚΤΟΣ των χωρών-μελών της Ε.Ε.
  • ηλικίας έως 35 ετών (υποψήφιοι/-ες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές Α΄κύκλου) ή 45 ετών (υποψήφιοι/-ες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές Β΄κύκλου).

για πραγματοποίηση προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών (Α΄και Β΄κύκλου) στη Ρουμανική γλώσσα και σε τομείς όπως: πολιτικές και διοικητικές επιστήμες, παιδαγωγικές επιστήμες, Ρουμανικός πολιτισμός και κουλτούρα, δημοσιογραφία, πετρέλαιο και αέριο, γεωπονικές επιστήμες, κτηνιατρική, αρχιτεκτονική, εικαστικές τέχνες. Η υποτροφία προβλέπει έτος εκμάθησης της ρουμανικής γλώσσας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις ανά χώρα Πρεσβείες της Ρουμανίας, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων, από τις ανά χώρα Πρεσβείες στο Ρουμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, τη 15η Μαρτίου 2018.

Οι τυχόν ενδιαφερόμενοι/-ες, που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, θα πρέπει να

α. επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος, όπου είναι αναρτημένες όλες οι σχετικές πληροφορίες και τα απαραίτητα έντυπα/ηλεκτρονικές φόρμες (π.χ. αίτηση χορήγησης υποτροφίας, αίτηση αποδοχής για σπουδές σε Ρουμανικό Ιδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης)

β. επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα, στο τηλέφωνο 210 6774035, σχετικά με τη διαδικασία υποβολής φακέλου υποψηφιότητας και την προθεσμία υποβολής του.