Friday 29 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Φοιτητικός διαγωνισμός Δοκιμίου “Επιχειρώντας στην Ελλάδα”

Η εφημερίδα «Καθημερινή», σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το  Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών (ΠΑΜΑΚ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκηρύσσει φοιτητικό διαγωνισμό δοκιμίου με θέμα «Επιχειρώντας στην Ελλάδα».

Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, καλούνται να γράψουν ένα κείμενο έως 850 λέξεις, με τη μορφή άρθρου εφημερίδας, απαντώντας σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Σε ποιον επιχειρηματικό κλάδο υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα και γιατί;
  • Πόσο έχει αλλάξει η στάση της κοινής γνώμης για την επιχειρηματικότητα στα χρόνια της κρίσης;
  • Ποια είναι τα σημαντικότερα εμπόδια στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και πώς θα μπορούσαν να ξεπεραστούν;
  • Ποια πρόσφατη ελληνική επιχειρηματική επιτυχία σάς έχει εμπνεύσει και γιατί;

Σε καθένα από τα Πανεπιστήμια θα συγκροτηθεί επιτροπή για να επιλέξει τα τέσσερα καλύτερα δοκίμια, τουλάχιστον ένα εκ των οποίων θα είναι προπτυχιακού/κής φοιτητή/-τριας. Στη συνέχεια, η «Καθημερινή», σε συνεργασία με τις Επιτροπές των Ιδρυμάτων,  θα επιλέξει ένα δοκίμιο από κάθε Πανεπιστήμιο.

Το καλύτερο δοκίμιο από το κάθε Πανεπιστήμιο θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα, και το καλύτερο όλων θα δημοσιευθεί στο κυριακάτικο φύλλο.

Προθεσμία αποστολής: 10 Ιανουαρίου 2018.
Διεύθυνση: press@auth.gr