Tuesday 16 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Επιλογή τριών φοιτητών/τριων για πρακτική άσκηση στο κανάλι της Βουλής των Ελλήνων

Στα πλαίσιο της συνεργασίας του Καναλιού της Βουλής των Ελλήνων με τμήματα των Πανεπιστημίων τα οποία σχετίζονται με την οπτικοακουστική παραγωγή ζητήθηκε από το τμήμα μας να επιλεγούν τρεις (3) φοιτητές/τριες για την παραγωγή οκτώ έως δεκατριών 15λεπτών ντοκιμαντέρ, οι οποίοι/ες θα συνεργαστούν με τέσσερις (4) φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ και τρεις (3) του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η διάρκεια υλοποίησης της πρακτικής άσκησης θα είναι 6 μήνες, από το Νοέμβριο του 2017 έως και τον Απρίλιο του 2018, ενώ οι παραγωγές θα προβληθούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν, από τον Σεπτέμβριο του 2018. Το ευρύτερο θεματικό πλαίσιο είναι «η νεανική ματιά στα θέματα που αφορούν μια σύγχρονη πόλη, θέματα πολιτισμού, κοινωνικά, οικολογίας και άλλα». Οι φοιτητές/τριες που θα επιλεγούν θα κληθούν να συνεργαστούν με αντικείμενο τη δημοσιογραφική επιμέλεια στην παραγωγή των ντοκιμαντέρ, υπό την επίβλεψη συντονιστή καθηγητή και με τους φοιτητές/τριες των άλλων τμημάτων, οι οποίοι/ες θα επιφορτιστούν με το σενάριο, τη σκηνοθεσία, το μοντάζ, τα γυρίσματα και την ηχοληψία. Η αμοιβή για κάθε φοιτητή θα προέρχεται από το κανάλι της Βουλής και ανέρχεται σε 400 ευρώ μηνιαίως με ασφάλιση. Το έργο θα υλοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν θα βαθμολογηθούν για το μάθημα επιλογής «Πρακτική Άσκηση» με κωδικό ΜΜ2700 και ΔΗ2900 και 5 ECTS.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό η Γενική Συνέλευση του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ (εκκρεμεί η έγκριση από την Γενική Συνέλευση η οποία θα συζητήσει το θέμα στις 8 Νοεμβρίου), προκηρύσσει  ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε φοιτητές/τριες από το 5ο εξάμηνο σπουδών και άνω, οι οποίοι/ες  θα πρέπει έχουν περάσει τα μαθήματα «Γλώσσα του Ντοκιμαντέρ» και «Τηλεοπτική Δημοσιογραφία» ή να έχουν τεκμηριωμένη συμμετοχή σε οπτικοακουστική παραγωγή. Επιπλέον προϋπόθεση είναι να μην έχουν συμμετάσχει ή να έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης. Κάθε φοιτητής/τρια θα πρέπει να στείλει ηλεκτρονικά με θέμα «Πρακτική στο Κανάλι της Βουλής» στην κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου elisag@otenet.gr μέχρι την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, ένα σύντομο βιογραφικό (1 σελίδα) και ένα κείμενο 600 λέξεων στο οποίο να αναφέρουν τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδέες τους στο ευρύτερο θεματικό πλαίσιο του Έργου και την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στην παραγωγή των ντοκιμαντέρ με τους φοιτητές/τριες των άλλων Τμημάτων. Τα ανωτέρω θα πρέπει να τα υποστηρίξουν και προφορικά την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου από τις 10:00-13:00 στην αίθουσα 1 του κτιρίου Εγνατίας 46.

Οι υπεύθυνοι για την πρακτική άσκηση στο κανάλι της Βουλής: Γρηγόρης Πασχαλίδης,  Γιώργος Καλλίρης, Ελισάβετ Γεωργιάδου.

Οι υπεύθυνοι της πρακτικής άσκησης του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ:
Νίκος Παναγιώτου και Βασιλική Μπάνου.