Friday 29 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Διεθνές Θερινό Σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, της Deutsche Welle και του Beijing Foreign Studies University

“International Journalism and media organizations in a turbulent age: European and Asian Perspectives”

16-23 Ιουλίου 2017, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και η εδρα Jean Monnet “European Integration”, η Deutche Welle και το Beijing Foreign Studies University συνδιοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο Θερινού Σχολείου με θέμα International Journalism and media organizations in a turbulent age: European and Asian Perspectives, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 16 έως τις 23 Ιουλίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. Το Θερινό Σχολείο θα εστιάσει στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Διεθνή Δημοσιογραφία και οι οργανισμοί των ΜΜΕ στην Ασία και στην Ευρώπη, σε μια περίοδο που ο ψηφιακός κόσμος εξελίσσεται διαρκώς.

Το διεπιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή εις βάθος γνώσεων και στην ενδυνάμωση δεξιοτήτων βάση των οποίων οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν μια εμπεριστατωμένη κατανόηση σημαντικών θεμάτων Διεθνούς Δημοσιογραφίας, και στην αναγνώριση θεμάτων, τα οποία εξαρτώνται από ένα ευρύτερο πλαίσιο κι έχουν παγκόσμια χαρακτηριστικά, σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε Ευρώπη και Ασία.

Στο πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός μεθόδων διδασκαλίας που περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις, εργασίες σε μικρές ομάδες, policy lab (εργαστήριο πολιτικής;) και άλλες συνεργατικές δραστηριότητες μάθησης που θα διασφαλίσουν την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στη διαδικασία μάθησης. Τα μαθήματα θα καθοδηγούνται από ειδικούς όλων των πεδίων, συμπεριλαμβανομένων της έρευνας, της χάραξης πολιτικής και της βιομηχανίας των ΜΜΕ. Οι φοιτητές θα λάβουν 5 ECTS για την παρακολούθηση του προγράμματος.

Κόστος συμμετοχής

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 250€ χωρίς διαμονή και 300€ με διαμονή και περιλαμβάνει τα δίδακτρα,  πρωινό και ένα γεύμα, τα έξοδα για την ημερήσια εκδρομή και την ασφάλιση των συμμετεχόντων. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται και πρέπει να καλυφθούν από τους συμμετέχοντες οι μετακινήσεις προς και από τη Θεσσαλονίκη.

Τρόποι συμμετοχής

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει για περαιτέρω πληροφορίες και για την αίτηση συμμετοχής,  μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο: http://www.joursummerschool.org/

Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει επίσης:

  1. μια συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής
  2. ένα αντίγραφο βιογραφικού σημειώματος του ενδιαφερόμενου.

Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να είναι στα Αγγλικά.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις  μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e mail: joursummerschool@gmail.com

Κατεβάστε την πρόσκληση συμμετοχής.