Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Υποτροφίες Μεταπτυχιακών Σπουδών 2ου & 3ου Κύκλου στις Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές Επιστήμες

Το Ιδρυμα Σύλβια Ιωάννου ανακοίνωσε το πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2017-18 για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών 2ου (Master) και 3ου (PhD) κύκλου, στους τομείς των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (π.χ. Ιστορία, Γεωγραφία, Πολιτισμός) και συγκεκριμένα σε θέματα που σχετίζονται με τη νήσο Κύπρο.

Η υποτροφία αφορά σε πτυχιούχους Ελληνικών και Κυπριακών Πανεπιστημίων, ηλικίας έως 33 ετών κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον 8, και οι οποίοι/-ες α) έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην προβλοπόμενη διάρκεια φοίτησης προσαυξημένη κατά 2 έτη β) γνωρίζουν πολύ καλά τη γλώσσα της χώρας ή του προγράμματος σπουδών που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Η υποτροφία χορηγείται για 1 έτος με δυνατότητα ανανέωσης, με βάση κριτήρια επίδοσης, για έως 3 έτη. Ο αριθμός των θέσεων καθώς και το ύψος της χορηγίας εξαρτάται από το διαθέσιμο προϋπολογισμό του Ιδρύματος. Το ποσό της μηνιαίας χορηγίας θα είναι δεδομένο και δεν προσαρμόζεται ανάλογα με το ύψος των τελών φοίτησης σε πρόγραμμα σπουδών. Δεν απαγορεύεται η χρήση άλλων πηγών χρηματοδότησης.

Οι αιτήσεις, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι/-ες έχουν εξασφαλίσει επιστολή αποδοχής από το Ίδρυμα/πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της επιλογής τους έως τις 30 Απριλίου 2017. Η υποβολή της αίτησης για υποτροφία απαιτεί δημιουργία λογαριασμού χρήστη στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Σύλβια Ιωάννου.

Σημειώνεται από το Ίδρυμα ότι στο ίδιο διάστημα γίνονται δεκτές και αιτήσεις από όσους/όσες μπορούν να υποβάλλουν αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών με Μ.Ο. βαθμολογίας έως και τις 31 Μαϊου 2017.

Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση ή τεχνικό πρόβλημα κατά την υποβολή της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στη διεύθυνση: scholarships@sylviaioannoufoundation.org