Wednesday 24 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Υπενθύμιση για τη 2η δράση της βιβλιοθήκης για τους προπτυχιακούς φοιτητές

Στα πλαίσια της υλοποίησης προτάσεων που αφορούν στην διασύνδεση των σπουδών των φοιτητών/τριών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ με την ζωή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι βιβλιοθηκονόμοι Τάμυ Παπαχρήστου και Ουρανία Κώνστα προτείνουν δράσεις με σκοπό :

  • Την σύνδεση των σπουδών των φοιτητών με την επικαιρότητα της πόλης στην οποία σπουδάζουν
  • Την γνωριμία με ποικίλες εκφάνσεις του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης
  • Τον εμπλουτισμό των συναφών με τις σπουδές τους γνωστικών πεδίων μέσω προγραμμάτων ή δράσεων που αφορούν στον κινηματογράφο, στη φωτογραφία, στο θέατρο αλλά και εν γένει στις παραστατικές τέχνες.
  • Την επικοινωνία των προπτυχιακών φοιτητών με τους φοιτητές Erasmus καθώς και την διαμόρφωση στάσεων αποδοχής της πολιτισμικής ετερότητας

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2016-17, η Βιβλιοθήκη του τμήματος θα διοργανώνει επισκέψεις σε μουσεία της πόλης μας (με ξενάγηση σε ορισμένα από αυτά) για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές,-τριες καθώς και για φοιτητές Erasmus του Τμήματος.

Τρίτη 29.11.2016  στις  11.30 π.μ. στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Τίτλος Έκθεσης: “Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες”.  Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 160 έργα 26 φωτογράφων, στην πλειοψηφία τους ενεργοί φωτοδημοσιογράφοι, που αποτύπωσαν με το ιδιαίτερο βλέμμα τους τη μαρτυρική προσφυγική έξοδο, την αναζήτηση μιας άλλης ζωής σε έναν μακρινό, άγνωστο τόπο που συμβολίζει την ευημερία και την ασφάλεια που ξεκίνησε στην ταραγμένη γη άλλων χωρών για να μεταφερθεί στην ελληνική επικράτεια.

http://www.thmphoto.gr/?cat=14

Είσοδος 1 ευρώ

Παρακαλούνται οι φοιτητές/-τριες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις δράσεις να επικοινωνούν με τη βιβλιοθήκη, 2ος όρ. (ή 2310-992094,  mmelib@jour.auth.gr.) το συντομότερο δυνατό γιατί σε κάθε επίσκεψη μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 30 άτομα.